Bilgi Güvenliği Üst Yöneticisinin (CISO) rolü nedir?

İşletmeler için deneyimli ve liderlik özelliklerine sahip bir CISO ile çalışmak kritik önem taşır.

BT güvenliği girişimleriniz deneyimli bir Bilgi Güvenliği Üst Yöneticisi tarafından mı, yoksa çok az siber güvenlik deneyimi olan bir çalışanınız tarafından mı yürütülüyor?

İki çalışan türü arasında birazdan açıklayacağımız farklar var ve bu farklılıklar siber suçlulara binlerce, milyonlarca dolar kaybetmek ve kaybetmemek arasındaki fark olabilir.

12 Ülkede 16 Sanayi ve 383 kuruluşun katılımıyla gerçekleşen IBM Güvenlik çalışması siber veri güvenliğin aşılmasının maliyetinin ortalama 4 milyon dolar olduğunu gösterdi. Bu rakam 2013’e göre %30 daha artmış. Çalışma ayrıca siber suç maliyetlerinin tırmandığını da ortaya koyuyor. Çoğu güvenlik ihlali, giderilmesi pahalı kötü amaçlı saldırılardan kaynaklanıyor.

Görüldüğü üzere, BT güvenlik ekibinizi yönetecek profesyonellerden birini seçmeniz kesinlikle kritik bir durum. Doğru liderlik olmadan, firmanız gelecekte IBM güvenlik araştırmasında talihsiz bir istatistik olabilir. Bunun olmasını önlemek için, güçlü bir BT güvenlik ekibinin oluşturulmasının önemi, bir CISO’nun rolü ve en iyi olanın nasıl seçileceği hakkında bilmeniz gerekenler:

  1. Güçlü bir siber güvenlik liderliğiniz olmadığında ne olur?
  2. CISO’nuzun nitelikleri neler olmalıdır?

 

Yazının tamamı için buraya tıklayın.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.