Çalışanların Cihazları Ne Olacak? Havayı Yumuşatmak İçin Tüketici Uyarlamasından Yararlanın!

Yayınlayan Jamie Haggett (Global Solutions Manager, Trend Micro)

Son dönemde, tüketici uyarlaması ve bunun şirket üzerinde yaratacağı etki ile ilgili çok sayıda etkinliğe, panele, müşteri toplantılarına ve yuvarlak masa tartışmalarına katıldım. Dürüst olmak gerekirse, sürekli “Bu cihazları nasıl yöneteceğiz?” ya da “Bu cihazlardaki verilerimizi nasıl koruyacağız?” soruları ile karşılaşıyorum ama “Çalışanlarımızın cihazlarını nasıl koruyacağız?” sorusu ile hiç karşılaşmıyorum.

Bu cihazları organizasyonlara tüketicilerin getirmesine karşın, organizasyonların sadece tepki verdiğini ve bu eğilimi söyledikleri kadar benimsemediklerini görüyorum. Bir organizasyonun tüketici uyarlamasını gerçekten benimseyebilmesi için, iki şeritli bir koruma yolu sağlamaları gerekir. Tüketici uyarlamasının benimsenmesi sürecindeki önemli başarı etkenlerinden biri de, çalışanların organizasyonun cihazlarının kontrolünün bir bölümünü üstlenmesi fikrini kabullenmesini sağlamaktır – her iki yönden de, koruma altında olduklarını hissetmeleri gerekir.

“İşverenimin fotoğraflarıma erişemeyeceğinden nasıl emin olabilirim?” “Patronumun cihazımdaki kişisel e-postamı okumadığından ya da verileri didiklemediğinden nasıl emin olabilirim?” “İşverenimin kişisel uygulamalarım ve fotoğraflarımla birlikte kişisel cihazımı tamamen silme gücüne sahip olması mümkün mü?”. Çalışanlar tüketici uyarlaması beyin fırtınası tartışmalarına dahil edildiğinde, sorulan sorular bunlardır.

Tüm çalışan tabanınızı sürece dahil etmek, güvenliğe yönelik en başarılı ve en çok önerilen yaklaşım olmuştur. Tüketici uyarlaması beyin fırtınası tatışmaları çalışanlarınızla aranızdaki havayı yumuşatmak ve çalışanlarınızı planlama sürecine dahil etmek ve aynı zamanda da, personeli güvenliğin önemi konusunda eğitmek için ideal bir yöntemdir. Bu sadece çalışanların önemli bir rol oynadıklarını hissetmelerini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda, bu cihazların yönetilmesine ve korunmasına yardımcı olacak güvenlik ilkelerinin ve teknolojilerinin benimsenmesine de yardımcı olacaktır.

Bu nedenle, organizasyonunuzdaki kullanıcılara ulaşın. Göreceğiniz sıcak karşılama sizi şaşırtacaktır. Sürecin bir parçası olduklarını hissettiklerinde ortaya çıkacak olan sadakate değer biçilemez. Organizasyonunuzun bu cihazları gerçekten nasıl kullandıklarını öğrenmek, sizin açınızdan aydınlatıcı olacaktır. İnsan faktörü hala tüm eğitim programlarındaki en büyük zayıflıktır ve bu taşı tam gediğine oturtmak için iyi bir yol!

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.