Cep Telefonları Nasıl Bir Kurumsal Tehdite Dönüştü?

Geçen yıl, cep telefonlarının sayısı dünya nüfusunun önüne geçti. Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde mobil abone sayısı geleneksel sabit hatlı kullanıcılardan daha fazla ve Amerikalıların yarısı iletişim kurmak için yanlızca mobil cihazlara kullanıyor. Modern akıllı şehirlerde evler, fabrikalar ve kurumlar için kablosuz binalar yeni bir inşaat standardı haline geliyor. Sabit hatlı telefonlar tahminlerden daha erken hayatımızdan çıkıyor.

Telefonla yapılan dolandırıcılık, eski usül hack tekniklerine benzerken, telefonlar, özellikle de cep telefonları, hem kullanıcılar hem de kuruluşlar için hala önemli roller oynuyor. Tıpkı iş e-posta hesaplarının kimlik avı saldırılarılarıyla hedeflendiği gibi, kurumsal telefonlar da artık sosyal-mühendislik saldırıları gerçekleştiren siber suçluların hedefinde yer alıyor.

Örneğin, şirket telefon numaralarını bilinçsizce (örneğin, sosyal medya sitelerinde) kamuya açıklayan kullanıcılar, bu kolay erişilebilir kaynaklardan hedeflenen numaraları toplayan dolandırıcıların kurbanı olabilirler. Aynı saldırganlar, sosyal mühendislik tekniklerini kullanarak telefon üzerinden saldırılar gerçekleştiriyor ve böylece e-postaların sahip olduğu ağ trafiği gibi normal koruma mekanizmalarını atlıyorlar. Bu araştırmada, mobil telefon ile gözlemlediğimiz mevcut sorunları ve bu kuruluşların dünya genelindeki organizasyonlara sundukları riskleri değiniyoruz.

Yazının tümü için: http://bit.ly/2oTpqAp

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.