Facebook’ta yayılan solucan özel mesajları görüntülüyor!

Facebook üzerinde özel mesajla kullanıcıları kandırmaya çalışan zararlı bir bağlantı zararlı yazılım saçıyor. Kısaltılmış URL kullanan bağlantı “May09-Picture18.JPG_www.facebook.com.zip” dosyasını barındırıyor.

Bu dosya bilgisayara sızarsa ilk olarak bilgisayardaki antivirüs programını etkisiz bıraktığı için sistemleri tamamen korumasız yakalıyor. Ayrıca zararlı yazılım bazı web sitelerine bağlanıyor ve veri alışverişinde bulunuyor.



Bunun yanında solucan kendisi gibi bir diğer solucanı indirerek çalışmasını sağlıyor. Bu yeni solucan da kullanıcının tüm tarayıcı hareketlerini görüntüleyebiliyor. Trend Micro mühendislerinden Cris Pantanilla’nın verdiği bilgilere göre, sonradan indirilen solucan, Facebook, Myspace, Twitter, WordPress ve Meebo gibi sosyal ağlardaki yayımlananları, özel mesajları görüntüleyebiliyor. Ayrıca bu gibi sitelerde kendi bağlantısını kopyalayarak yayılmaya devam ediyor.

Facebook ve benzeri sosyal medya sitelerindeki paylaşım özelliğinden yararlanarak saldırganların virüslerini dağıtma çabasına daha önce de denk gelmiştik. Kullanıcıların özellikle sosyal medya sitelerinde çevrimiçi hareketlerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Elbette Trend Micro yazılımları kullanıcılarını Smart Protection Network sayesinde gerçek zamanlı olarak koruyor. Bahsi geçen virüsler henüz bilgisayara ulaşmadan ortadan kaldırılıyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.