Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: 5G Güvenliği ve Vergi Sahtekarlıkları

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta 5G alanında siber güvenlik ve verilerle ilgili kaygılar hakkında bilgi edinecek ve vergi döneminde karşılaşabileceğiniz siber suç tehditlerini öğreneceksiniz.

Şirketlerde 5G Bağlantısı İle İlgili Güvenliğin Sağlanması

Şirketlerin, 5G’nin avantajlarından faydalanmak için önemli bir ön hazırlık ve planlama yapmaları gerekiyor. 5G ağlarının bir şirkette meydana getirebileceği değişiklikler göz önüne alındığında, işe bu ağların güvenliğini sağlamakla başlamak iyi bir fikir gibi görünüyor. 

Trend Micro Güvenlik Çözümlerinin Kapsamını Genişletiyor

Trend Micro, Deep Security ve Cloud App Security ürünlerine yönelik olarak Google Bulut Platformu üzerindeki sanal makinelerin korunması, Kubernetes platformu koruması, Google Kubernetes Engine (GKE) ile konteyner görüntü tarama entegrasyonu ve G Suite üzerinde Gmail için tasarladığı iyileştirmeleri duyurdu.

Vergi Sahtekarlıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Birçok vergi mükellefinin iadelerini zamanında belgelemek için acele ettiği vergi döneminde, siber suçlular insanları kandırarak kullanıcı bilgilerini, paralarını ve kimlik bilgilerini ele geçiriyor. 

Siber Korsanlar 100 Milyon Dolarlık Soygundan Üç Yıl Sonra Daha Küçük Tutarları Tercih Ediyor

Bankalar arası mesajlaşma sistemi Swift’in raporuna göre, önceki iki yılda on milyonlarca dolara ulaşan dolandırıcılık girişimi işlemleri azalarak 2018’de 250 bin dolar ile 2 milyon dolar aralığında gerçekleşti.

Mirai Versiyonunun Çok Sayıda Güvenlik Açıklarından Yararlanan Yazılım Kullandığı ve Birçok Yönlendiriciyi Hedef Aldığı Ortaya Çıktı

Trend Micro araştırmacıları, kötü şöhretli Mirai yazılımının birçok yönlendiriciyi ve Nesnelerin İnterneti (IoT)  cihazını hedefleyen birçok güvenlik açıklarından yararlanan yazılım kullanan yeni bir sürümünü tespit etti. 

Yahoo, Yaklaşık 3 Milyar Hesabın Bilgilerinin Çalındığı Veri Sızıntısında 118 Milyon Dolar Ödeyerek Uzlaşmaya Çalışıyor

3 milyar kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığı veri ihlali ile ilgili davada Yahoo ve davacı karşı taraf uzlaşıyor. Anlaşmaya göre Yahoo, davacılara 117,5 milyon dolar ödeyecek.

Fidye Yazılım Saldırısı, Michigan Eyaletini Durma Noktasına Getirdi

Michigan Eyaleti, 2 Nisan’da ağlarına yapılan ve başlangıçta düşünülenden daha ciddi olduğu ortaya çıkan bir fidye yazılım saldırısı meydana geldiğini açıkladı. Eyalet, saldırıdan dolayı normal faaliyetlerini sürdüremez hale geldi. 

‘MuddyWater’ APT’nin Android’e Saldırdığı Ortaya Çıktı

İran merkezli olduğu düşünülen ve Orta Doğu’daki telekomünikasyon sağlayıcıları ve kamu kurumlarını hedef aldığı bilinen bir siber casusluk grubu, cephaneliğine Android cihazları hedef alan kötü amaçlı bir yazılım ekledi. 

Oltalama Saldırısı, Kötü Amaçlı Oturum Açma Sayfalarını Gizlemek İçin Tarayıcı Genişletme Aracı SingleFile’ı Kullanıyor

Oltalama, etkililiği nedeniyle siber suçların en önemli parçalarından biri olmaya devam ediyor. Oltalamanın arkasındaki yaklaşım oldukça basit olsa da siber suçluların bu konuda kullandıkları stratejiler giderek daha karmaşık hale geliyor.  

Adobe, Acrobat Reader, Flash ve Shockwave Player’daki 24 Kritik Hatayı Düzeltiyor

Adobe, düzenli ve planlı yapılan Nisan ayı güvenlik güncellemesinde sekiz ürünündeki 24 kritik güvenlik zafiyetine yönelik yamalar da dahil olmak üzere toplam 43 yama yayınladı.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.