Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Instagram Korsanları ve Kurumsal Tehditler

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta bir grup bilgisayar korsanının popüler Instagram profillerini nasıl çaldığını öğrenecek ve 2018’de şirketlerin başına bela olan eski ve yeni siber güvenlik sorunları hakkında bilgi edineceksiniz.

Güvenli olmayan VPN’ler: Daha güçlü güvenliğe ihtiyaç duyulan en büyük riskler ve semptomlar

Kullanıcılar VPN’lerin üstlerine düşeni yapacaklarını, sanal ve özel bir bağlantıyı gerçek anlamda destekleyeceklerini umuyor, ancak araştırmaya göre durum bazen beklendiği gibi olmuyor. 

ABD Siber Komutanlığı, Bir Operasyonla 2018 Ara Seçimlerinde Rus Trol Fabrikası’nın İnternet Erişimini Engelledi

ABD ordusu, 2018 ara seçimlerinde Amerikalılar arasında ihtilaf yaratmak isteyen ünlü bir Rus grubun internet erişimini engelledi. 

Bilgisayar Korsan Grubu Popüler Instagram Profillerini Çalmak için Hangi Yolları İzliyor?

Trend Micro, Türkçe konuşan belirli bir bilgisayar korsan grubunun kimlik hırsızlığı saldırıları ve dijital şantaj yöntemlerini kullanarak popüler Instagram profillerinin hedef aldığını ortaya çıkardı. 

Saldırganlar Kullanıcılara ve Eski Yöntemlere Odaklanmaya Devam Ediyor

Trend Micro’nun 2018’e Genel Bakış Raporu’na göre, kimlik hırsızlığı ve oturum açma bilgisi toplama gibi geleneksel saldırılar çoğu sektörde hakim tehditler olmaya devam ederken, meşhur kötü amaçlı yazılımlar çağın gerisinde kalan şirketler için tehdit oluşturmayı sürdürüyor. 

CVE-2019-5736: RunC Konteyner Kaçış Zafiyeti Hedef Makineye Yönetici Erişimi Sağlıyor

CVE-2019-5736, Docker gibi konteyner platformları ve Kubernetes gibi konteyner yönetim platformları için kullanılan ve runC çalışma zamanı bileşenini kapsayan bir güvenlik zafiyetidir. 

Kongre, Veri Gizliliği için Ulusal Bir Standardı Yürürlüğe Koymayı Planlıyor

Ülke çapında geçerli olacak veri gizliliği kuralları koyma konusu, Temsilciler Meclisi’nin Enerji ve Ticaret Komitesi’nin oturumunda gündeme geldi.  

Eski ve Yeni Tehditlerle İlgili Karmaşa Çözülüyor

Trend Micro, siber suç stratejileri ve bitmek bilmeyen güvenlik tehditlerinde bir kayma yaşandığını gördü. Şirketler çok sayıda tehditle karşı karşıya olsa da bu sorunlar üzerinde yapılacak ihtiyatlı bir çalışma iyileşme fırsatları sunabilir. 

Avrupa 5G Siber Güvenlik Konusunda Kontrolü Ele Almaya Hazır

Avrupa Komisyonu’nun dijital işlerden sorumlu delegesi, Mobil Dünya Kongresi’nde cep telefonu sektörünü Huawei dahil olmak üzere Çinli ağ ekipmanı üreticileriyle ilgili güvenlik kaygılarına karşı harekete geçmeye hazır oldukları konusunda uyardı.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.