Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Radyo Frekansı ile Çalışan Kumandalardaki Riskler ve Siber Suçlar

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta sizlerle Trend Micro’nun radyo frekans teknolojisi ve radyo frekansı ile çalışan kumandaların riskleri hakkındaki yeni araştırmasının yanı sıra siber suçluların dünyasında fiziksel suçların neden artış gösterdiğini paylaşacağız.

Özel Haber: Siber Korsanlar Dev İnşaat Vinçlerinin Kontrolünü Ele Geçiriyor

Trend Micro Research, radyo frekans teknolojisinde güvenlik yazılımlarının uygulamaya alınmaması halinde üretimin sabote edilebileceğini, sistemin kontrolünün ele geçirilebileceğini ve sanayi makinelerine yetkisiz erişimin sağlanabileceğini ortaya çıkardı.

Yeni Magecart Saldırısı, Güvenlik Açıkları Olan Reklam Tedarik Zinciri Üzerinden Gerçekleştirildi

Trend Micro; biletleme, tur ve uçak rezervasyonu hizmetleri sunan web sitelerine ve kendi geliştirdikleri yazılımları üzerinde çalışan alışveriş sitelerine kötü amaçlı bir tarama kodu yüklendiğini tespit etti.

Tesla, Model 3 ile Dünyanın En Zorlu Bilgisayar Korsanlığı Yarışmalarından Biri Olan Pwn2Own’a Giriyor

Trend Micro, bu yıl Vancouver’da düzenlenecek olan Pwn2Own yarışmasında Tesla ile işbirliği yaparak Model 3 aracını dahil ediyor. Yılda bir kez düzenlenen bu önemli ‘hacking’ etkinliğinde ilk kez bir otomobil yer alacak.

Google Play Uygulamaları, Hareket Tabanlı Kaçınma Taktiklerini Kullanan Kötü Amaçlı Bankacılık Yazılımı Anubis’in Yayılmasını Sağlıyor

Trend Micro, Google Play’de faydalı uygulamalar gibi görünen ama kötü amaçlı bankacılık yazılımlarının geniş kitlelere ulaşmasına neden olan iki zararlı uygulama buldu.

ABD Hükümeti’nin Kapanmasıyla Birlikte Güvenlik Riskleri Artıyor

ABD Hükümeti’nin kapalı olduğu dönemde, yeni Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı dahil olmak üzere ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı altındaki organizasyonların çekirdek kadroyla çalışması siber güvenlik risklerini artırıyor.

Sanayi Makineleri Savunmasız Radyo Frekansı İle Çalışan Kumandalar Aracılığıyla Yapılan Saldırılarla Karşı Karşıya: Güvenlik Analizi ve Tavsiyeler

Çeşitli sanayi makinelerini kontrol etmek için kullanılan radyo frekans teknolojisinde güvenlik yazılımlarının uygulamaya alınmaması, üretimin sabote edilmesine, sistemlerin kontrolünün ele geçirilmesine ve yetkisiz erişimler meydana gelmesine neden olabilir.

Siber Korsanlar, Güney Kore Savunma Bakanlığı’nın Verilerini Çaldı

Siber korsanlar, Güney Kore hükümetinin silah ve mühimmat alımlarını yöneten bir kurumdaki 30 bilgisayarın güvenliğini ihlal ederek en az on bilgisayardaki belgeleri çaldı.

Siber Suçluların Dünyasında Fiziksel Suç Artışı

Yeraltı forumları uzun zamandır dijital suçların alanı haline geldi. Son gelişmeler, geleneksel suçlular ile siber suçlular arasındaki sinerjinin ve etkileşimin arttığına işaret ediyor. 

Singapur’da İki Şirket Veri Güvenliği İhlali Nedeniyle 736 bin Dolar Para Cezasına Çarptırıldı

SingHealth ve Singapur’un kamu sağlığı sektöründe görev alan BT ajansı IHIS, Temmuz 2018’de meydana gelen ve ülkenin kişisel veri koruma kanunlarını ihlal eden siber güvenlik saldırısı nedeniyle sırasıyla 184 bin ve 552 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.