Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Vergi Sahtekarlıkları ve İstenmeyen E-postalar

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta suçluların vergi son ödeme tarihlerini sosyal mühendislik projelerinde nasıl kullandıklarını ve istenmeyen e-postalardaki yeniden yönlendirme URL’lerinden faydalanarak istenmeyen e-posta filtrelerini nasıl atlattıklarını öğreneceksiniz.

E-posta Sahtekarlıkları Daha Kötü Bir Hal Alırken, Vergi Sahtekarlıklarına ve Cinsel Şantaj Girişimlerine Karşı Uyanık Olun

ABD’de vergi beyannamelerinin son günü olan 15 Nisan’ı sosyal mühendislik projeleri için kullanan suçlular, kurbanlarını oturum açma bilgilerini, paralarını ve kişisel bilgilerini paylaşmaya zorluyor. 2018’de yaklaşık 12 bin kişi bu tür saldırılar nedeniyle toplam 63 milyon dolar zarara uğradı.

Singapur, Veri İhlali Bildirimleri ve Hesap Verebilirlik Konularındaki Yönergeleri Güncelliyor

Singapur’un veri koruma kanunda yapılacak değişiklikler çerçevesinde, yeni yönergelerde işletmelerin şüpheli bir ihlalle ilgili soruşturmaları en fazla 30 gün içinde tamamlamaları ve ihlal değerlendirmesini tamamladıktan sonra 72 saat içinde yetkililere bildirmeleri gerektiği ifadesi yer alacak.

Gelecek Nesil Teknoloji Yenilikçilerini Kutluyoruz

Trend Micro ile şirketin girişim sermayesi kolu olan Trend Forward Capital’ın düzenlediği bir start-up yarışmasında, 10 bin dolar değerindeki Forward Thinker Ödülü’nü ofis otomasyonu şirketi Roby kazandı.

Milyonlarca Instagram Fenomeninin Kişisel İletişim Verileri Çalındı ve İfşa Edildi

Milyonlarca Instagram fenomeninin, ünlünün ve markanın hesaplarıyla ilgili iletişim bilgilerini içeren ve AWS’de bulunan çok büyük bir veritabanının, şifresiz ve herkesin erişebileceği bir şekilde tutulduğu tespit edildi.

Trickbot Nöbeti: İstenmeyen E-postadaki Yeniden Yönlendirme URL’i ile Geliyor

Trend Micro, bankaları hedefleyen Trickbot adlı trojan’ın değişik bir biçimini keşfetti. Bu virüs, Trickbot’u ilk saldırısında engelleyebilecek istenmeyen e-posta filtrelerini atlatmak için istenmeyen e-postadaki yönlendirme URL’ini kullanıyor.

Florida Valisi, Seçimlerdeki Siber Saldırıların Açığa Çıkmasının Ardından Siber Güvenlik Değerlendirmesini Duyurdu

Florida eyaleti, 2016 seçimleri sırasında eyaletteki iki bölgede siber saldırı gerçekleştiği ortaya çıktıktan sonra, tüm bölgelerde seçim güvenliğine yönelik siber güvenlik değerlendirme kılavuzu yayınlanacağını duyurdu.

Ryuk Fidye Yazılımı Hedeflerde Çeşitlilik Gösterirken, Yüksek Miktarlı Ödemelerde Tutarlılığını Sürdürüyor

Geçen yıl birçok vakayla sorun yaratan ve nispeten yeni bir fidye yazılımı türü olan Ryuk, fidye yazılımlarının kalıcılığına çok iyi bir örnek teşkil ediyor.

TalkTalk, 2015 Yılında Yaşanan Veri İhlali ile İlgili Bildirimde Bulunmadığını Kabul Etti

İngiliz telekomünikasyon şirketi TalkTalk, 2015 yılında 150 binden fazla müşterinin kişisel bilgilerini ortaya çıkaran siber saldırıdan etkilenen 4.545 müşterisine gerekli bildirimi yapmadığını kabul etti.

Siber Şantajcılar 12 Bini Aşkın MongoDB Veritabanını Sildi

Son üç haftada 12 bini aşkın MongoDB veritabanını silen Unistellar siber korsan grubu, bu veritabanlarını fidye karşılığında geri vereceklerini açıkladı.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.