Güvenlik Haberlerinde Geçtiğimiz Hafta: Alışveriş Döneminden Faydalanan Siber Suçlular ve Kötü Amaçlı Kripto Madenciliği

Siber güvenlik haberleri ve son birkaç günde meydana gelen gelişmeler hakkında bilmeniz gerekenleri paylaştığımız haftalık özetimize hoş geldiniz. Geçtiğimiz hafta, Black Friday ve Yılbaşı öncesi çevrim içi alışveriş dönemindeki yaygın tehditleri ve siber suçlulara karşı en iyi uygulamaları öğreneceksinizAyrıca Linux sistemlerini etkileyen farklı kötü amaçlı kripto para madenciliği yazılımlarını görecek ve bu tehditlere karşı savunma için hangi güvenlik araçlarına ihtiyaç duyulduğunu öğreneceksiniz.

Kötü Amaçlı Kripto Para Madenciliği Yazılımı Üreten Siber Suçlular, Operasyonlarında Windows Installer Dahil Çeşitli Kaçınma Tekniklerini Kullanıyor

Kötü amaçlı kripto para madenciliği yazılımlarının sürekli yeni gizlenme teknikleri geliştirmesi kullanıcıların bu tür tehditlerden koruması için güçlü güvenlik araçlarına ihtiyacı olduğu anlamına geliyor.

Araştırmacılar Pwn2Own’da Mobil Cihaz İhlallerini Ortaya Çıkararak Binlerce Dolar Kazandı

Pwn2Own Tokyo yarışmasında yeteneklerini sergileyen güvenlik açığı araştırmacıları, Samsung, Xiaomi ve Apple’ın cihazlarındaki yeni ihlalleri keşfederek toplam 325 bin dolar ödülün sahibi oldu.

Kötü Amaçlı Kripto Para Madenciliği Yazılımı Linux Sistemlerini Hedef Alıyor ve Gizli Saldırılar İçin Rootkit Kullanıyor

Trend Micro, kısa süre önce Linux sistemlerini etkileyen kötü amaçlı bir kripto para madenciliği yazılımı ile karşılaştı. Yazılımın diğerlerinden en büyük farkı kendisini çok iyi saklayabilmesi.  

Temsilciler Meclisi, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda Bir Siber Güvenlik Birimi Kurulması Yönündeki Yasa Tasarısını Kabul Ederek,Onay için Trump’a Gönderdi

ABD Temsilciler Meclisi, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda bağımsız bir siber güvenlik birimi oluşturulmasını oybirliği ile onayladı ve yasa tasarısını onaylaması için Başkan Trump’a gönderdi.

Siber Suçlular Alışverişlerinizi Kabusa Çevirebilir: Çevrimiçi Alışveriş Trendleri ve Tehditler

Yılbaşı alışverişleri ve sezon indirimlerinin artması sebebiyle, 2018 yılındaki çevrimiçi trafiğin ve harcamaların büyük bir kısmının Kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu alışveriş sezonundaki yaygın tehditleri ve siber suçlulara karşı en iyi korunma yöntemlerini öğrenin. 

Rus Hacker’lar Ara Seçimlere İlgi Göstermedi ve Kimse Gerçekten Nedenini Bilmiyor

2016 başkanlık seçiminde ABD’ye siber saldırılarda bulunan Rus hacker’ların geçen hafta gerçekleşen ara seçimler öncesindeki kampanya boyunca pek bir eylemde bulunmadıkları gözlemlendi.

Gh0st RAT Değişkenlerinden Kötü Amaçlı Ağ Akışlarını Kümelemeye Makine Öğreniminin Kullanılması

Trend Micro, sayısı giderek artan ağ tehditlerine yanıt vermek ve giderek daha karmaşık hale gelen izinsiz ağa girme yöntemlerine ayak uydurmak için ağ akışı kümeleme tekniğini inceliyor. 

50’den Fazla Ülke Siber Güvenlik Anlaşması İmzaladı, Ancak ABD Bunlar Arasında Bulunmuyor

Paris Barış Konferansı’nda 50’den fazla ülke, 130 özel sektör grubu ve 90 yardım kuruluşu tarafından uluslararası bir siber güvenlik ilkeleri anlaşması imzalandı. ABD, Rusya ve Çin ise bu anlaşmayı imzalamadı.

Ofis Belgelerine Gömülü Videolara Kötü Amaçlı URL’ler Ekleniyor

Cymulate’den güvenlik araştırmacıları, Ekim sonunda, hacker’ların Microsoft Office’te yer alan bir çevrimiçi video özelliğini kötüye kullandığını ortaya çıkardı. Bu yazılımdaki mantık hatasının kötü amaçlı yazılım dağıtmak için kullanabileceği kanıtlandı.

Ziyaret Ettiğiniz Web Sitesi’nde Bir Veri İhlali Olması Durumunda Uyarı Veriyor

Firefox Monitor hizmeti, hesabınızın Yahoo, LinkedIn ve Equifax gibi sitelerdeki veri ihlallerinden etkilenen yüz milyonlarca hesap arasında olması durumunda sizi uyarıyor.

Çalışanlara Siber Güvenlik Eğitimi Verilmesinin Önemi: En Yaygın Stratejiler ve En İyi Uygulamalar

Şirketler, çalışanların genel veri korumasındaki ve siber güvenlik ortamındaki rollerinin önemini anlayabilecekleri bir eğitim vererek dijital saldırı riskini azaltabilir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.