Güvenlik Haberlerinde Geçtiğimiz Hafta: Derin İncelemeler ve NASA Verileri

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Geçtiğimiz hafta NASA’nın eski ve mevcut çalışanlarına ait verilerin sızdırılmasına neden olan saldırının detaylarını, Trend Micro’nun yeraltı yazılım ticareti ve siber suç sektörüne etkileri konusundaki ayrıntıları ve daha birçok gelişmeyi sizlerle paylaşacağız.

Siber Suçlular Kötü Amaçlı Yazılımları Twitter Memleri ile Kontrol Ediyor

Trend Micro araştırmacıları, görüntülerin içine mesaj gizleyen bir Twitter hesabını ortaya çıkardı. Bu tekniğe steganografi adı veriliyor.

Latin Amerika 2018 yılında 1 milyar kötü amaçlı yazılım saldırısıyla karşı karşıya kaldı

Latin Amerika’da günde ortalama 3,7 milyon olmak üzere yılda yaklaşık 1 milyar kötü amaçlı yazılım saldırısı meydana geliyor.

Yenilerin Yanı Sıra Eski Tehditler Neden Hâlâ Sorun Yaratmaya Devam Ediyor?

Trend Micro’nun Yönetimli Tespit ve Müdahale hizmetinden alınan veriler, kuruluşların güvenlik ilkelerinin en sık karşılaştıkları tehditleri yansıttığını gösteriyor.

Capture the Flag Şampiyonları Noel’i Erken Kutladı

Dünyanın dört bir yanından hacker’lar, Trend Micro’nun Tokyo’da düzenlediği Capture the Flag etkinliğinde kozlarını paylaştı.

Yıl Sonu Değerlendirmesi: 2018’deki Kurumsal E-posta İhlalleri

BEC saldırılarının dünya genelinde neden olduğu kayıplar 12 milyar doları aştı. Bu yıl BEC saldırılarını başlıklara taşıyan olaylara ve trendlere göz atarak dolandırıcılık dünyasına ilişkin en güncel bilgileri derledik.

Trend Micro HolaVPN Programında Önemli Kusurlar Olduğunu Tespit Etti

Trend Micro araştırmacıları, ücretsiz ve halka açık HolaVPN programının müşteri bilgisayarlarını ve cihazlarını istenmeyen e-posta, kimlik avcılığı mesajları ve daha kötü birçok dolandırıcılık yöntemi için çıkış noktası olarak kullandığını ortaya çıkardı.

Akıllı Fabrikalar için Güvenlik Mimarisi

IIoT güvenliğini nasıl uygulamaya koymalı? Bu sorunun yanıtı, IIoT güvenliğinin yapı taşlarının tespit edilmesinde yatıyor.

Gizlilik Duvarını Yükselten Facebook, Teknoloji Devlerine Kapıyı Araladı

Yıllardır teknoloji devlerine kamuoyuna açıkladığından daha fazla izinsiz erişim sağlayan Facebook, bu iş ortaklarını olağan gizlilik kurallarından etkili bir şekilde muaf tuttu.

Giderek Büyüyen Yeraltı Yazılımı Sektörüne İlişkin Bir İnceleme

Günümüzün siber suç ortamı yaklaşık on yıl öncesine göre çok değişti. Eskiden suçluların çoğu ya kendi araç setlerini geliştirir ya da bu iş için başka geliştiriciler ile çalışırlardı.

NASA, Çalışanların Kişisel Bilgilerinin Veri İhlali ile Ortaya Çıktığını Duyurdu

Ekim ayında NASA’nın sunucularından birine girmeyi başaran hacker’lar eski ve mevcut çalışanların kişisel verilerine erişti.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.