Heartbleed’e Karşı Korunmak için Kullanabileceğiniz Araçlar

Heartbleed tehlikesinden korunmak için, Titanium gibi bir koruma yazılımı suiti kullanmalı, hesaplarınızla ilgili alışılmadık aktiviteleri takip etmeli ve websitesi yöneticileri talep ettiğinde şifrelerinizi değiştirmelisiniz diye geçen hafta belirtmiştik.

Bugün kendinizi Heartbleed’in tehlikelerinden korumak için kullanabileceğiniz iki araç yayınladığımızı duyurmak istiyoruz. Bu araçlar Heartbleed güvenlik açığından etkilenmiş siteleri belirleyerek daha aktif koruma önlemleri almanız için size haberdar ediyorlar.

Duyurusunu yaptığımız ilk araç Trend Micro HeartBleed Detector. Bu araç Google Chrome ile çalışıyor ve Google Chrome Web Store dan ücretsiz temin edilebilir. Bu basit araçla bir web sitesinin Heartbleed güvenlik açığından etkilendiğini tespit edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, sitenin URL’sini girip “Check Now” tuşuna tıklamaktır. Uygulama size sitede güvenlik açığı olup olmadığını söyleyecektir. Eğer site güvenlik açığına sahipse, site yöneticilerinden güvenlik açığının giderildiğine dair bilgi alana kadar bu siteyi kullanmamalı ve kullanmaya başladığınız zaman da şifrenizi değiştirmelisiniz.

Duyurusunu yapacağımız ikinci araç ise Android mobil cihazlar için. Bu ücretsiz uygulamayı Google Play den indirebilirsiniz. Cihazınızda kurulu uygulamalarınızdan biri güvenlik açığına sahip bir site ile haberleşirse bu uygulama size haber verecek. Ayrıca Android telefonunuz veya kurulu uygulamaların kendileri Heartbleed güvenlik açığına sahipse bu konudada sizi bilgilendiriyor ve eğer savunmasız bir uygulama bulunursa bu uygulamayı kaldırmanız için size uyarıda bulunuyor. Detector eğer bir web sitesinin savunmasız olduğunu bildirirse, bu sitenin yöneticileri tarafından “her şey yolunda” mesajı almadan o siteyi kullanmamalısınız. Heartbleed güvenlik açığından kaynaklanan riskler her gün giderek artıyor. Web sitesi yöneticileri bu sorunla ilgili önlem almak konusunda iyi bir ilerleme gösterse de halen insanların bilgilerini çalan aktif saldırılar olduğu bilgisi bize ulaşıyor.

Ve bu sorun hiç bir zaman tamamen ortadan kalkmayacak o nedenle kendinizi bu güvenlik açığına karşı korumanızda yardımı olacak araçlar kullanmakta fayda var.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.