KOBİ’ye Fidye Tuzağı!

Siber saldırılar günümüzde Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’i (KOBİ) tehdit eden unsurlar arasında yer almaya başladı. KOBİ patronları, çoğu zaman, fatura ve finansal bilgilerinin çalınmasından müşterilerine ait verilerin kaybına kadar birçok alanda siber tehditlerle karşı karşıya kalıyor. Özellikle kaybolan veriler ve duran iş süreçleri doğrudan ve dolaylı olarak birçok maddi zarara neden olabiliyor.

Durdurulamayan bir siber saldırının en önemli etkisi ise şirketlerin itibar ve güvenilirliklerine büyük darbe vurması. Özellikle son dönemde fidye yazılımlarıyla dosyaları ve cihazları kilitlenen birçok KOBI mevcut. Uzmanlar bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor. KOBİ’lerin düşük maliyetlerle bu alanda önemli kazanımlar elde edebileceğini ifade eden Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, son dönemde bir fidye yazılım çeşidi olan Cryptolocker, KOBİ’lerin en fazla karşılaştığı siber tehditler arasında yer aldığını ifade etti. Börekcioğlu, “Fidye yazılımlarla siber suçlular, kurumların cihazlarını kullanamaz hale getirebilirler” dedi.

10 ADIMDA SİBER GÜVENLİĞİ SAĞLAYIN

1.Bütün çalışanların, etkili şifreler ve mümkünse, daha güçlü bir kimlik doğrulama teknolojisi kullanmasını sağlayın.
2.Ayda bir şifrelerinizi değiştirin.
3.Çalışanların güvenilmez kaynaklardan program indirmelerine izin vermeyin.
4.Masaüstü ve dizüstü bilgisayarların, hem ofis ağında, hem de mobil çalışma esnasında, korunmasını sağlayın.
5.Bütün yazılımları mutlaka güncel tutun. Güncellemeler olmadan, sistemleriniz, yeni siber tehditlere karşı iyi korunamaz.
6.Önemli dosyalarınızı yedekleyin ve başka bir yerde saklayın. Hassas verileri, çalınma ya da kaybolma ihtimaline karşı, avuç içi bilgisayarda ya da mobil
7.cihazda kayıtlı bırakmayın.
8.Şirketinizin büyüyeceğini aklınızdan çıkarmayın ve işletmenizin hızıyla birlikte genişleyebilecek güvenlik çözümleri edinin.
9.Yeni nesil koruma uygulamalarını mutlaka satın alın.
10.Ağ performansını yavaşlatmayan çözümleri seçin.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.