Kurumsal Tehditler İçin Rekor Yılı

2016 tehdit manzarası yeni rekorlar kıran tehditlerle delik deşik olmuştu: Yeni fidye yazılım aileleri, dünyadaki BEC hileleri ve yaygın kullanılan platformlarda bulunan güvenlik açıkları. En güncel güvenlik bilgilendirmelerimizle mevcut ticari tehditlerin üstesinden gelin.

Şirketleri etkileyen siber tehditler 2016’da rekor düzeye ulaştı. Online gasp, yeni fidye ailelerinin sayısındaki eşi benzeri görülmemiş büyümenin yanı sıra iş e-postası sızmaları (BEC) dolandırıcılığı kaynaklı yüksek maddi kayıplarla büyük bir sorun haline geldi. Tespit edilen güvenlik açıklarının toplamı, Denetleme Kontrolü ve Veri Toplama (SCADA) gibi platformlarda olanlar da bir önceki yılın toplamını geçti. 2016’da bunların geleceğine dair herhangi bir gösterge olsaydı, işletmeler güvenlik açısından seviye atlamalıydı.


Ransomware, yeni ailelerde %752’lik artış gösterdi.

Ransomware saldırıları, 2016 yılında yeni fidye yazılımı ailelerinin %752 oranında artış göstermesiyle her zamankinden daha da güçlü hale geldi. Spam epostalar en yoğun bulaşma yöntemi olarak öne çıktı.

Yazının tümünü okumak için: https://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/research-and-analysis/threat-reports/roundup?utm_source=trendlabs-social&utm_campaign=02-2017-roundup&utm_medium=socal

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.