Microsoft’un Yeni Düzeltme Eki Dağıtım Sürecinin Özeti

Microsoft, 3 Ocak tarihinde aylık Salı Düzeltme Eki döngüsü öncesinde, Windows 10 için yakın zamanda açıklanan Intel işlemci yongalarında bulunan tasarım hatalarını ele alan bir acil güvenlik güncelleştirmesi yayınladı. Güncellemeler ayrıca yama sürecinde yeni bir önkoşul da sundu: Bunları dağıtmak ve uygulamak için artık bir kayıt defteri anahtarı gerekiyor. İşte Trend Micro müşterileri ve kullanıcılarının bilmesi gerekenler:

Yeni yama işlemi nedir?

Kayıt defteri anahtarı otomatik Windows güncelleştirmelerini etkinleştirir. Microsoft’un notunda “Anti-Virus yazılımının bazı sürümleriyle ilgili bir sorun nedeniyle bu düzeltme yalnızca Anti virüs ISV güncellenmiş ALLOW REGKEY bulunan makinelere uygulanabilir”. Bu nedenle satıcılar yazılımlarının sistem / işletim sistemi uyumluluğunu kontrol etmelidir.

Microsoft bu değişikliği neden yaptı?

Testler sırasında, üçüncü parti güvenlik uygulamalarının, sistemin çekirdek belleğinde arama yaptıklarını ve bunun da mavi ekran hatalarına neden olduğunu ortaya çıkardı. Bu ve diğer öngörülemeyen senaryoları azaltmak için Microsoft, üçüncü parti AV yazılımlarının bir kayıt defteri anahtarı aracılığıyla yazılımlarının sistem / OS ile uyumluluğunu doğrulamaları şartını getirdi.

Yama teslimini otomatik olarak etkinleştirebilecek bir araç var mı?

Microsoft bu kayıt defteri anahtarını eklemek için araç sağlamıyor. AV üreticileri, müşterilerine güncellemeleri / yamaları indirip dağıtmak için gereken kayıt defteri anahtarını sağlayabildiklerinden emin olmalılar.

Windows 10’u kullanmıyorum. Yamaları uygulamak için yine de bir kayıt defteri anahtarına ihtiyacım olacak mı?

Evet. Sonraki tüm yama dağıtımları Microsoft’un yeni uygulamasını izleyecek ve bu nedenle bir kayıt defteri anahtarına ihtiyaç duyacaktır.

Bu Trend Micro’nun güvenlik ürünlerindeki bir hata ile mi ilgili?

Hayır. Microsoft’un yeni uyumluluk süreci denetimi tüm uç nokta güvenlik sağlayıcılarını etkiler. Trend Micro’nun güvenlik yazılımı güvenlik açığı bulundurmaz ve düzeltme eki gerektirmez. Güvenlik bültenindeki güncellemeler esas olarak Intel işlemcilerindeki tasarım kusurlarıyla ilgilidir.

Trend Micro ürünlerini kullanıyorum. Ben etkileniyor muyum?

Trend Micro şu anda müşterilerin Windows yamasını kurmak için gereken kayıt defteri anahtarını otomatik olarak yükleyebilecekleri bir araç geliştirmektedir. Bu, Microsoft’un 9 Ocak’tan başlayarak aylık düzeltme ekleri ile birlikte yayımlanacak. Yama dağıtımını düzene sokarak müşterilere yardımcı olacak aracı bir ürün güncellemesi ile dağıtılacaktır.

Üçüncü taraf AV yazılımı veya Trend Micro ürünleri kullanmıyorum, yine de bir kayıt defteri anahtarına ihtiyacım var mı?

Aktif / çalışan üçüncü parti AV yazılımı olmayan kullanıcılar bile yamalar Windows Update aracılığıyla uygulanmadan önce bu kayıt defteri anahtarına sahip olmalıdır.

Microsoft’un yamasını nasıl şimdi uygulayabilirim?

Yamaların olabildiğince çabuk uygulanmasını sağlamak için kullanılabilecek birkaç seçenek vardır:

·      IT / sistem yöneticileri, düzeltme eklerinin teslim edilmesinin engellenmesi için kayıt defteri anahtarını el ile oluşturabilir ve dağıtabilir (ALLOW REGKEY)

·      Trend Micro müşterileri ve kullanıcıları, Windows Update aracılığıyla erişilemiyorsa, güncelleme paketlerini doğrudan WindowsUpdate Kataloğundan indirebilirler

·      Trend Micro güvenlik ürünü için belirtilen yamayı uygularsanız, Windows Update için gerekli ALLOW REGKEY kaydını etkinleştirir.

Trend Micro müşterileri, Ev ve Ev Ofis kullanıcıları ve İşletmeler için bu teknik destek makaleleri yoluyla, -belirli kayıt defteri anahtarı ekleme gibi- ek ürüne özgü bilgi ve çözümler bulabilir.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.