Ödeme Sistemlerinizin Güvenliğini Sağlama: Alışveriş Sezonunda Dikkat Etmeniz Gereken Tehditler

Tatil alışverişi sezonu, perakendeciler için yılın en yoğun zamanıdır. İşletmeler, Black Friday ve Cyber Pazartesi ile başlaması beklenen satışlara hazırlanırken perakendecilerin PoS sistemindeki verilerin de suçluların hedefi haline gelmesi daha olası.

Müşteri verilerinin ödeme kartlarından çalınması için tasarlanan kötü amaçlı PoS yazılımları veya kötü amaçlı yazılımlar son birkaç yıldır hızla gelişti. Farklı büyüklükteki işletmeleri hedefledikleri tespit edilse de, KOBİ’lere yönelik saldırılar vakaların yüzde 45’ini oluşturuyor. Sayının büyük olmasının nedeni olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha kolay hedefler olması düşünülüyor; en azından daha karmaşık güvenlik önlemlerine sahip olabilecek işletmelerle karşılaştırıldığında.

Son beş yıldaki sayısız perakende ihlalleri, kötü amaçlı PoS yazılımların KOBİ’ler için bir problem olduğunun açık bir göstergesi oldu. Her halükarda, daha önceki ihlallerin, her türlü kuruluşlara ders olması gerektiği için, bu tür olayların ortaya çıkması, müşteri güvenini kaybetme ve itibardan davaya yönelik taleplere kadar değişebilir. Alışveriş çılgınlığından yararlanmak isteyen işletmeler kötü amaçlı aktörlere hazırlanmak için güvenlik tehditlerine dikkat etmelidir.

Yazının tamamı için: https://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/cybercrime-and-digital-threats/securing-your-payment-systems-pos-threats-to-watch-out-for-during-the-shopping-season?utm_source=wnft&utm_medium=referral&utm_campaign=PoSthreatsduring-shopping-season&linkId=33043829

 

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.