Online Bankacılık Tehditleri

Türkiye’deki online bankacılık tehditleri hız kesmeden devam ediyor. TrendLabs’ın araştırmasına göre, Türkiye’de 2016’nın ilk çeyreğinde 5 bin 133, ikinci çeyreğinde de 6 bin 383 olmak üzere, yılın ilk yarısında toplam 11 bin 516 online bankacılık tehdidi yaşandı. Bu rakamlar ile Türkiye Avrupa bölgesinde en fazla online bankacılık tehdidi alan ülke oldu. Online bankacılıkta Türkiye’yi 4 bin 880 saldırı ile Almanya ve 3 bin 529 saldırı ile Fransa izledi.

Dünya genelindeki verilere bakıldığında ise; POS cihazlarındaki güncellemeler yeni ise saldırıları tetiklediği görüldü. FastPoS küresel çapta KOBI’leri de etkileyen birçok kredi kartı hırsızlığı kapasitesiyle ortaya çıktı. Aynı zamanda ABD’de ortaya çıkan Fighter POS, solucan tarzı özellikler edinerek çapraz ağlarda yayıldı.

Siber suçlular bankalara yönelik saldırılarını ise Truva Atı yazılımlarıyla gerçekleştiriyor. QAKBOT gibi Truva atı yazılımlarının görülme oranı DYRE’ın yaratıcılarının tutuklanmasıyla artış gösterdi. Bu yeni çeşit ise online bankacılık bilgileri ve tarayıcı kullanımı alışkanlıkları gibi kişisel verileri ele geçirmeye çalışıyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.