Raimund Genes anısına saygıyla…

Eva Chen, CEO Trend Micro

24 Mart Cuma günü, biz Trend Micro ekibi olarak, şirketimizin CTO’su Raimund Genes’in, Almanya’daki evinde yaşamını yitirdiği haberiyle sarsıldık. Doğru olmasını hiç istemediğimiz, inanılması güç bir haberdi bu. Şahsen, yakın bir arkadaşımı ve Trend Micro ailesinin bir üyesini kaybettim. Şu anda hissettiklerimi doğru kelimelerle anlatabilmem çok güç.

Raimund’ı Almanya’daki Trend Micro’nun distribütörlüğünü yaptığı dönemde tanımıştım. Trend Micro’nun üç ortak kurucusu olan Jenny, ben ve Steve, 1996’da onu şirketimize katılması için ikna etmiştik. O da böylelikle Almanya’daki yan kuruluşumuz Trend Micro Deutschland GmbH’ı kurdu. Ben de bu güzel insanla 21 yıl omuz omuza çalışma olanağı buldum.

Trend Micro Sales Kick Off 2017
Tech Day

Raimund hayat dolu ve bilişim güvenliği endüstrisine büyük heyecanla hizmet eden farklı bir insandı. Mizah duygusu ile sadeliği beni her zaman etkilemişti. İnsanlara vizyonunu ve bilgisini kolaylıkla aktarabilen bir liderlik vasfına sahipti.

Onu yitirmek Trend Micro için hiç beklenmeyen bir olay oldu. Gerçekten de, sadece sıra dışı bir güvenlik uzmanını değil, aynı zamanda gerçek bir arkadaşımızı ve akıl hocamızı kaybettik. Yokluğu, bilişim güvenliği endüstrisi için de büyük bir boşluk yaratacaktır.

Sektördeki 30 yıllık deneyimiyle Raimund, görüşleri dünya çapında en fazla ilgi ve saygı gören isimlerden biriydi. O ve onun araştırma-geliştirme grubu, yenilikçi çözümlerle, tehlike ortamını iyi okuyabilen birikimle, bilişimle ilgili tehditleri hep tespit ve yok etmeye çalıştı.

Trend Micro’daki uzun kariyerinde Raimund, Trend Micro Almanya Yönetim Müdürü, Avrupa Pazarlama ve Satış Avrupa Müdürü, Avrupa Operasyonlar Başkanı ve Küresel Teknoloji Sorumlusu olmak üzere bir dizi üst düzey yöneticiliği üstlendi. Yeteneği, zekası ve tutkusu şirketimiz için çok önemliydi.

Eminim ki şu anda Raimund, yukarıdan bize bakıyor ve bağırıyor: ‘ Haydi, kötülerin yenmesine izin veremeyiz!’. Seni hiçbir zaman unutmayacağım Raimund. Sana söz; kötülerle savaşmaya hep devam edeceğiz ve onların galip gelmesine izin vermeyeceğiz!

Raimund geride eşi Martina ile iki çocuğunu bıraktı. İş nedeniyle yoğun geçen hayatında onlar Raimund’un mutluluk kaynağıydı.

Trend Micro ile tüm çalışanları olarak, Raimund’un ailesiyle ve arkadaşlarıyla onu kaybetmenin üzüntüsünü paylaşıyoruz.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.