Sahte Iron Man 3 video siteleri sosyal medyada yayılıyor

Vizyona yeni giren Iron Man 3’ü izlemek için sinemalara akın edenlerin yanında, internet üzerinden kaçak olarak izlemek isteyenler de arama motorlarına sarılmış durumda. Kaçak dememizin sebebi ise, filmin henüz sinema dışında bir ortamda yasal olarak bulunmaması.

Bu durum da suçluların ekmeğine yağ sürüyor. Vizyona yeni girmiş bir filmi bulabileceğiniz tüm internet kaynakları, potansiyel suç yuvası. Google’da basit bir arama ile Iron Man 3 filmini yayınladığını iddia eden yüzden fazla site bulduk. Bu siteler popüler blog sağlayıcılarından yayın yapıyor. Yarısı da Tumblr kaynaklı.

iron-man

 

Bu siteleri ziyaret ettiğinizde, size bir video oynatıcı indirmeniz söyleniyor. Araştırmalarımıza göre bu oynatıcı gerçekten de sadece bir video oynatıcı. Hile yok. Bu oynatıcı geçmişte yoğun reklam gösterimi yapmasıyla biliniyor.  Ancak bu sefer böyle bir şey de görmedik.  Ek olarak bu oynatıcı pornografik içerik indirmek ve izlemek için de kullanılabiliyor.

Ancak ilk başta temiz gözüken bu oynatıcı, daha sonra her türlü kötü niyet için kullanılabilir. O yüzden her an Iron Man 3 gösterdiğini iddia eden bir zararlı site türeyebilir.

Bizi hiç şaşırtmayan bir gelişme de , Facebook üzerinde Iron Man 3 gösterdiğini söyleyen sitelerin linklerinin paylaşılması oldu. Kullanıcılar sayfalarında yönlendirme linkleri görebilirler ve bu linklere tıklandığında sonu gelmeyen bir yönlendirmeyle karşı karşıya kalabilirler. Kontakt listenize spam yollamayı saymıyoruz bile.

Bilinen yönlendirmeler arasında, Facebook  profil takipçisi gibi sahte uygulamalar ve ‘alternatif’ Google Glass satmaya çalışan siteleri sayabiliriz.

ironaman3_survey_scam_edit

Bu sitelerin hiçbiri Iron Man 3 filmine yönlenmiyor. Bazıları ise sizden kredi kartı numaranızı istiyor.

Iron Man 3 gibi popüler yapımlar, siber suçluların popüler oltaları olmaya devam edecek. Özellikle çocukların bu tuzaklara daha kolay düşebileceklerini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu ve bunun gibi tuzaklar, sosyal mühendislikle de birleşince oldukça etkili olabiliyor ve insanlar farkında olmadan kendilerini bu sitelerde buluyor. O yüzden bizler de kullanıcı olarak siber suçluların tipik avlanma yöntemlerini bilmeli ve tuzakları görünce tanıyıp, kenarından geçmeliyiz.

Trend Micro bu yazıda geçen tüm tehditleri kara listeye almış ve bloklamış durumda.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.