Siber Güvenlik Dünyası’nda Geçen Hafta: Facebook ve Faxploits

Son birkaç gündür yaşanan siber güvenlik haberleri ve olayları hakkında bilmeniz gerekenleri paylaştığımız haftalık yazımıza hoş geldiniz. Geçen hafta Facebook, Rusya ve İran kaynaklı 652 sahte hesabı kapattı. Ayrıca, Microsoft, Rus işletmelerinin oluşturduğu düşünülen ABD siyasi kurumlarını taklit eden sahte internet alanlarını tespit etti ve yayından kaldırdı

Temel Bilgiler: Neden Daha Güvenli Bir IoT(Nesnelerin İnterneti) Gelişimini Desteklemeliyiz?

Siber güvenlik konusunda bir kural vardır: Sorunu, geliştirme aşamasında çözmek daha etkilidir. Üstelik IoT  üretim hattından çıktıktan sonra güvenlik geliştirmelerine diğer teknolojilere göre daha kapalı bir ortam.

Anti Hacking Çabaları, Microsoft’u İnternetin Polisi Yapıyor.

Microsoft, Rus yetkililerin, Rus karşıtı bir “cadı avı” suçlamasına yol açan , ABD siyasi kurumlarını taklit eden sahte Rus internet alanlarını tespit etti ve kaldırılmasını sağladı

Dijital Gasp, Bugünün İşletmelerini Nasıl Etkiliyor?

Dijital gasp saldırıları arttıkça, BT liderlerinin bu tehditlerden ve genel şirket itibarı üzerindeki etkilerinin ve ortaklar ve müşterilerle olan ilişkileri etkileyebileceğinin farkında olmalıdır.

Uzmanlar “Struts” Böceğinin Hızlı Yamalarını Talep Ediyor

Eylül 2017’de, Equifax, Internet sunucularından birini, Apache Struts adı verilen bir Web bileşeninde, yaygın bir yazılım hatasıyla karşı karşıya gelinmesindeki başarısızlığın, 147 milyon Amerikalı’ya ait kişisel verileri açığa çıkaran bir ihlale yol açtığını açıkladı.

DNC, Hack Attack’ın Gerçekte Bir Siber Güvenlik Testi Olduğunu Söyledi

Potansiyel bir siber saldırı raporundan sonra Demokratik Ulusal Komite,  sahip olduğu seçmen veri tabanının üçüncü parti siber güvenlik testinin hedefi olduğuna inanıyor.

AI ve Makine Öğrenimi: Uygunluğu Artırma ve Spam’i Önleme

Trend Micro, AI ve makine öğrenimini daha yakından inceleyerek ve bu yaklaşımların endüstri gereksinimlerine uygunluğu destekleyerek spam mesajlarını önleme yollarını ele alıyor.

Philips, Kardiyovasküler Cihazlarda Muhtemel Kod Yürütme Güvenlik Tehditlerini Açıkladı

Philips kardiyovasküler görüntüleme cihazlarının birçok sürümünde güvenlik açıkları bulundu.

Gelişmiş Tehdit Tepki Önlemlerinin Sadeleştirilmesi ve Önceliklendirilmesi

Trend Micro’nun yeni tanıttığı Deep Security ™, BT güvenlik uzmanlarının ağlarındaki saldırılar hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olacak.

Facebook, Sahte Hesaplara Karşı Önlemler Alıyor

Facebook, dünya çapında insanları aldatmaya çalışan İran ve Rusya kökenli 652 sahte hesap, sayfa ve grubu tespit ederek temizledi.

Bordro için Kimlik Avı: Nijerya Vatandaşı, Kimlik Avı yoluyla 6 milyon ABD Dolarını Çalmaktan Suçlu Bulundu

ABD ‘de birkaç kolej ve üniversite çalışanından, 6 milyon doları aşan bir parayı,  kimlik avcılığı ile dolandırdıktan sonra, bir Nijerya vatandaşı çeşitli suçlamalardan hüküm giydi.

Trend Micro, Yetenek Kaynaklı Güvenlik Açıklarına Çok Yönlü Bir Yaklaşım

Beceri açığını hafifletmek için yazılım geliştiricileri ve BT operasyonları arasındaki engeller kaldırılmalı, yazılım geliştiricilerine ve kuruluşa siber güvenlik eğitimi verilmelidir.

Faxploit: HP OfficeJet Yazıcılarındaki Güvenlik Açıkları Hackerların Ağlara Gizlice Sızmasına İzin Verebilir

DEF CON 2018’de güvenlik araştırmacıları, HP OfficeJet All-in-One yazıcılarındaki güvenlik açıklarını kullanarak ağlara nasıl sızdıklarını gösterdiler.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.