Siber Güvenlik Olayları

Haftanın önemli haberlerine hoş geldiniz. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen siber güvenlik olaylarını ve haberlerini sizler için derledik.

Aşağıda bu konulara ait haber makalelerini ve/veya blog yazılarının özetlerini bulabilirsiniz:

GasPot Deneyimizde Saldırganlar Yakıt Depolarını Hedef Aldı

Gazın değişkenliği nedeniyle yakıt depolarını fiziksel olarak kurcalamak oldukça tehlikelidir. Yakıt göstergesini kurcalamak deponun taşmasına neden olabilir ve küçük bir kıvılcım her şeyi alev alev yakabilir. Hackerların bunu uzaktan yapabilmelerinin ne kadar riskli olduğunu düşünün.

Siber Suçlular Zararlı Reklam Yayınlamak için Yahoo Reklam Ağını Devre Dışı Bırakmayı Denedi

Yahoo geçtiğimiz hafta milyonlarca kişiyi tehlike altında bırakan büyük bir zararlı reklam saldırısına maruz kaldı. Zararlı reklamlar ve saldırı kitleri hakkında bilinmesi gerekenleri blog yazımızda açıklıyoruz.

Android MediaServer Hatası Telefonları Bitmeyen bir Açılıp Kapanma Döngüsüne Sokuyor.

Saldırganların Android’in mediaserver programına servis engelleme (DoS) saldırısı gerçekleştirmesine imkan tanıyan bir güvenlik açığı tespit ettik. Bu saldırı cihazın yeniden başlamasına ve tüm pilini harcamasına neden olurken bazen de bitmeyen bir açılıp-kapanma döngüsüne girerek kullanılmaz hale gelmesine neden oluyor.

Arabalar, Enerji Santralları ve Tüfekler Black Hat’de Hack Edildi.

Bu yıl araştırmacılar Black Hat etkinliğine her zamankinden daha fazla bağlı hale gelen altyapıları hack etmeyi yeni bir seviyeye taşıdı. Nükleer santralin kapatılması, kimyasal üretim tesisinin hack edilmesi, bilgisayar destekli tüfeklerin kontrolünün ele geçirilmesi ve arabaların kablosuz olarak uzaktan kontrol edilmesi, konuşulan konulardan bazılarıydı.

Çin Yüksek Teknoloji Firmalarına Siber Güvenlik Polisleri Yerleştirecek

Çin’in sıkı online kısıtlamaları daha da ekstrem bir hale geliyor. Çin Halk Güvenliği Bakanı, önde gelen internet şirketlerine siber güvenlik polisi yerleştireceklerini duyurdu.

OPM Black Hat Etkinlğinde “Siber Güvenlik Ödülü” kazandı. Ama Düşündüğünüz Şekilde Değil

Black Hat ABD siber güvenlik konferansında Kamu kuruluşu (OPM) komedi ödülü aldı. Bu ödül on milyonlarca mevcut ve eski federal çalışanın ve özgeçmiş kontrolü yaptıran milyonlarca kişinin parmak izleri de dahil kişisel bilgilerinin veri sızdırması yoluyla açığa çıkmış olmasından ötürü verildi.

Adam Kaçırmanın Yeni Yolu Kriptolu Fidye Saldırıları Haline Gelmiş Olabilir

Biginin değerinin artması ile birlikte bilgiye olan bağımlılık da giderek artıyor. Siber saldırganlar ise bu bağımlılığı sömürüp kendi çıkarları için çalışıyorlar. Kriptolu Fidye yazılımları kurbanların en önemli dosyalarını şifreleyerek saldırgana ödeme yapılana kadar rehin alıyor.

Internet Şirketleri AB’nin Yeni Siber Güvenlik Kurallarına Tabi Olacak

Cisco, Google ve Amazon gibi internet firmaları Avrupa Birliğinin yeni siber güvenlik yasasına tabi olacak. Reuters tarafından hazırlanan dokümana göre şirketler sıkı güvenlik önlemleri almak ve ciddi veri sızdırma vakalarını ulusal yetkililere bildirmek durumunda kalacak.

Siber Güvenlik Olayları” hakkında bir yorum

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.