Siber suçluların en sevdiği filmler, Yaz 2013

Suçlular da film izler elbette ama onların derdi başka. Sahte film izleme servisleri, özellikle vizyona yeni girmiş filmleri, henüz DVD’si çıkmadan ya da korsan yollara düşmeden izletebildiğini iddia ederek, kullanıcıların hem bilgilerini hem de paralarını çalmayı hedefliyor.

İşte dolandırıcılıkta en çok kullanılan sezon filmleri.

Commonly-used-summer-movie-titles-01

 

Sahte filmlerin yer aldığı internet sitelerini barındran kaynaklar da aşağıda.

Popular-hosts-for-fake-streaming-sites-01

 

Sistem basit. Film izleyebilmeniz için sizden üye olmanız talep ediliyor. Daha sonra bir video oynatıcı yüklemeniz isteniyor ki bu oynatıcı her türlü arka kapı ya da trojanı barındırabilir. Bir başka durumda ise, sizi sonu gelmeyen sayfalara gönderiyor ve çeşitli anketler doldurmanız isteniyor. Ortak nokta ise filmi hiçbir zaman izleyememeniz.

 

infectionchain-streamingsite-diagram

Suçlular, sosyal medyayı yoğun olarak kullanıyor ve sahte linklerini her yerde yaymaya çalışıyor. Kullanılan linkler, link kısaltma servisleri kullanılarak kısaltıldığından, bu servisler üzerinden kaç kişi linklere tıkladı görebiliyoruz.

Total-pageviews-of-fake-streaming-sites-01

 

Tıklanan linklere bakıldığında Man of Steel ve Fast&Furious 6 başı çekiyor.

Bu sahtekarlıklardan korunmak için, film izleme sitesi seçerken dikkatli olmalı ve mutlaka kendini kanıtlamış kaynaklara yönelmelisiniz. Arama motorundan ya da etrafta dolaşan linklerden değil, doğrudan kendiniz kaynağa giderek bu servisleri kullanmalısınız.

Trend Micro sizi yazıda bahsettiğimiz sahte linklerden koruyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.