Şifrelerimiz Yeterince Güvenli mi?

Çevrimiçi şifreleri hassas bilgilerdir. Yanlış ellere geçerse kişisel bilgileriniz risk altına girer. Siber suçlular sürekli olarak çevrimiçi hesaplara zorla girmenin yeni yollarını aradıkları için, hesaplarınızın şifrelerini çok iyi korumanız gerekir.

Hesaplarımıza, banka işlemleri ve alışverişe yönelik ihtiyaçlarımızdan dolayı web tarayıcısı ve çevrimiçi uygulamalar üzerinden günlük olarak eriştiğimizden, şifrelerimizin karmaşıklığını ve güvenliğini artırmaya düzenli olarak zaman ayırmamız gerekir.

Bunu yapmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Çevrimiçi hesaplarınızın her biri için belirli bir uzunlukta benzersiz ve karmaşık şifreler oluşturun ve özellikle işlemlerde kullandığınız hesaplar için bunları sık sık değiştirin.
  • Şifrenin karmaşıklığını artırmak için karakter, sayı ve sembol kombinasyonu kullanın.
  • Yapabildiğiniz zaman, ek güvenlik koruması için hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulama işlemini etkinleştirin.

Çevrimiçi hesaplarınızı daha da güçlü ve karmaşık hale getirmek için bir şifre yöneticisi de kullanmalısınız. Trend Micro Password Manager, tüm çevrimiçi şifrelerinizi yönetmenize yardımcı olur ve bunları düzenli aralıklarla kolayca değiştirmenizi sağlar. Parolalarınızı tüm cihazlarınızda (PC, Mac, Android ya da iOS) kullanmanızı sağlarken, AES 256 bit şifrelemeyle ultra güvenli şifreler oluşturarak siber korsanlardan ve şifre kırıcılardan korur.

Her Trend Micro Security kurulumuyla beraber etkin olan Trend Micro Pay Guard’ı kullanarak (Ayrıca Trend Micro Maximum Security’nin her aboneliği Trend Micro Password Manager’ı da içerir) şifrelerinizin, başta finans ve bankacılık web sitelerinde olmak üzere, tüm sitelerde çalınmasına karşı üzerinize düşen her şeyi yapmış olacaksınız.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.