Telefon cüzdana dönüşüyor, asıl tehlike şimdi başlıyor

Yakın zamanda Google Wallet’ın tanıtıldığını duymuşsunuzdur. Geliştirilen sistemle cep telefonlarımızın aynı zamanda birer cüzdan olarak kullanılması hedefleniyor. Kurulan anında ödeme sistemi telefonun yanındaki bir terminal ve girilecek bir şifre ile ödemelerin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Kulağa oldukça pratik ve keyifli geliyor. Yeni teknolojilere kesinlikle açık olmalıyız ancak bu teknolojileri kullanırken dikkatli olmamız gerekiyor.

İlk olarak bir Android telefona ihtiyacınız var. Andoid güzel bir yazılım olmasının yanında dünyanın en fazla saldırıya uğrayan mobil yazılımı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Apple’ın en büyük rakibi olan yazılım, hızla artan bir kullanım oranına sahip. Android’in çokça saldırı alması nedeniyle kötü ya da riskli bir sistem olduğunu söylemek istemiyoruz, sadece çok saldırı alındığı için dikkatli olunması gerekiyor. Şimdilik aklımızda bunun olması yeterli.

Bu sistemde RFID’ye pek de benzemeyen NFC (Yakın Alan İletişimi) kullanılıyor. Telefona yerleştirilen küçük bir yonga sizin terminal tarafından tanınmanız için kullanılıyor. Bu yonga aynı zamanda kredi kartınızın kullanılması için gereken bilgileri aktarıyor. Bu kullanışlı teknoloji saldırganlar için önemli bir tehdit haline geliyor.

 

Mobil platformlar işte şimdi bir hedef

Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, paranın kolay kullanımı ve dijitalleşme varsa saldırganlar için açık hedef haline gelmişsiniz demektir. Amacımız sizleri ürkütmek değil elbette. Herhangi bir saldırı gerçekleştirildiğinde Google, gerekli çalışmaları yapıp özel bir yama yayımlıyor.

Mobil cihazlara artan saldırılardan sıkça söz ediyoruz. Hackerlar sadece eğlence için bu platformlara saldırmıyor, öncelikle para peşinde koşuyor. Şimdi cüzdanımızla akıllı telefonumuz bir araya geliyor. Bu sebeple Android cihazlarınız için mutlaka bir antivirüs programı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü artık cüzdanınızı da korumanız gerekiyor.

Google Wallet teknolojisi geldiğinde elbette kullanmaktan çekinmeyin. Akıllı telefonunuzda antivirüs yazılımı olsa bile paranoyak fikirler kafanızdan gitmiyorsa ön ödemeli kredi kartlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece tüm kredi kartı hesabınızı değil, çok daha cüzi bir miktarı riske atmış olursunuz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.