Trend Micro, Adobe Flash’daki yeni güvenlik açığına karşı uyarıyor!

Uzamanlarımız, Adobe Flash’ı etkileyen yeni bir sıfırıncı gün güvenlik açığını ortaya çıkardı.

Trend Micro, Adobe Flash’ın Microsoft Windows ve Apple Mac OSX işletim sistemleri üzerindeki “Flash 16.0.0.296” ve daha önceki tüm sürümlerini etkileyen yeni Sıfırıncı Gün Güvenlik açığına karşı tüm kullanıcıları uyarıyor. 2015’in başından beri Adobe Flash üzerinde gerçekleşen üçüncü güvenlik açığı olan bu tehdit Trend Micro uzmanları tarafından ortaya çıkarıldı. Zararlı reklam uygulamalarıyla yapılan saldırının Adobe tarafından da doğrulanmasıyla birlikte Trend Micro ve Adobe konuyla ilgili bir güvenlik yaması üzerine çalışmaya başladı. Trend Micro, tehditten korunmak isteyen kullanıcıların, güvenlik yaması yayınlanana kadar Adobe Flash’ı devre dışı bırakmalarını tavsiye ediyor.

İnternet üzerindeki reklam ağını etkileyen “Malvertising” adı verilen bu tehdit çeşidi, meşru siteler üzerinden bile kolaylıkla yayılabilecek bir yapıya sahip. Adobe Flash’ın kullanıldığı internet sitelerini hedef alan tehdit, bu sitelerdeki ‘Malvertising’ler üzerinden kullanıcıları zararlı sunuculara yönlendiriyor. Trend Micro Smart Protection Network’ün elde ettiği bilgilere göre kullanıcıların büyük çoğunluğu Amerika’da bulunan zararlı bir sunucuya girdikten sonra bu saldırıdan etkileniyorlar.

Yama çıkana kadar Trend Micro var

Program ve uygulamalarda herhangi bir Sıfırıncı Gün Güvenlik tehdidi ortaya çıktığında, güvenlik yaması dağıtılana kadar süren bir zayıflık dönemi oluşuyor. Kullanıcıların en çok zarar gördükleri süreç ise yama çıkana kadar süren bu dönemde gerçekleşiyor. Trend Micro kullanıcıların mağdur olmaması için en yeni saldırılara karşı çok katmanlı veri güvenliği ve gerçek zamanlı global tehdit istihbaratı sağlıyor.

Trend Micro yaptığı duyuruda Zaafiyet Koruma, Deep Security, Deep Discovery, Trend Micro Security, Office Scan ve Worry-Free Business Security kullanıcıları için tüm güvenlik önlemlerinin aktif olduğunu ve bu güvenlik açığından etkilenmeyeceklerini belirtti.

Bu videoyu izleyerek Trend Micro’nun gelişmiş tehditleri nasıl algıladığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.