Trend Micro, Çin’in Siber Suç Örgütlerinin İçine Girdi

Trend Micro, yeni yaptığı araştırma ile dünyanın en büyük siber suç merkezlerinden biri olan Çin’deki suç örgütlerinin organizasyonunu ortaya çıkardı.

Global online güvenlik çözümleri üreticisi Trend Micro, mobil pazara odaklanan küresel siber suç örgütlerinin ekonomisini inceleyen araştırma serisinin ilkini açıkladı. İlk araştırma, Çin’in yeraltı mobil pazarındaki tekniklerini, teknolojiyi ve donanımı ortaya koyuyor, siber suçların ekonomik olarak verdiği zararı açıkça gösteriyor.

Araştırma, Çin yeraltı pazarındaki özel hizmet numaraları, SMS iletileri ve zararlı SMS gönderilerinin yanı sıra, cihazlarla gerçekleştirilen mobil saldırılara değiniyor. Araştırmada ayrıca Çin siber suçlularının kullandığı kitle aramaları yapan modemler, SMS sunucuları ve iMessage sahtekarlığı için iPhone kullanımı gibi donanımlar fotoğraflarla tarif ediliyor.

Öte yandan Trend Micro tehdit savunma uzmanlarının yaptıkları inceleme ve analizlerde buldukları tüm bu cihazların maliyetleri konusunda da araştırma yapıldı. Örneğin iMessage kullanılarak gönderilecek sahte mesajlar için üretilen program, bu yer altı pazarından 1.000 SMS için 17 dolara, 1.000 multimedya mesajı için de 81 dolara temin edilebiliyor.

Trend Micro Tehdit Araştırmaları Kıdemli Yöneticisi Jon Clay, bu araştırmanın Çin yeraltı örgütlerinin nasıl çalıştığına dair derinlemesine ve doğrudan içinden veriler elde ettiğini belirtti. Clay, “Araştırmamızın ve sonucunda bulduklarımızın, BT ve güvenlik çalışanlarının bu suçluların nasıl çalıştığını anlamasına ve onların saldırılarına karşı doğru önlemleri almalarına yardımı olacağına inanıyoruz” dedi.

Rapora http://www.trendmicro.com/cloud-content/us/pdfs/security-intelligence/white-papers/wp-the-mobile-cybercriminal-underground-market-in-china.pdf adresinden ulaşılabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.