Trend Micro Fidye Yazılıma Karşı Kullanıcılarla Beraber Aynı Cephede

Trend Micro yalnızca son 6 ayda müşterilerine yönelik 100 milyondan fazla fidye yazılım tehdidini önledi. Bu engellenen saldırıların yüzde 99’u e-mail ve internet trafiği üzerindendi. Fidye yazılımlarındaki artışın ve bunların etkisinin farkında olan Trend Micro, müşterilerinin fidye yazılımlara karşı korunmalarına yardımcı olmak için bütünsel bir yaklaşım benimsiyor. Buna göre:

  • Fidye Yazılıma Hazırlık Değerlendirmesi, her büyüklükteki işletmenin güvenlik durumundaki zayıflıkları anlamasına yardımcı olurken atabilecekleri somut adımları da gösteriyor.
  • Fidye Yazılım Kaldırma Gereçleri fidye yazılımdan etkilenen bireysel kullanıcılara ve şirketlere verilerini kurtarmada yardımcı oluyor.
  • Ürün Geliştirmeleri dört kilit güvenlik seviyesinde fidye yazılım korumasını destekliyor ve fidye yazılımların şirket çapında görünür olmasını sağlıyor.

Trend Micro CEO’su Eva Chen Trend Micro’nun aktif bir şekilde fidye yazılım tehditlerini değerlendirdiğini ve onlara karşı koruma sağlamak için hareket ettiğini belirttikten sonra sözlerine şöyle devam ediyor: “Siber saldırıların yaygın olan bu türünün büyüklük ya da sektör bağımsız olarak şirketleri ne kadar zayıflattığını anlayabiliyoruz. Bunun yanında müşterilerde ciddi oranda strese neden olabildikleri gibi pahalıya da mal olabiliyorlar. Trend Micro’nun şirket ve son kullanıcı ürünleri fidye yazılımlara karşı en iyi korumayı sağlamak amacıyla geliştirildi. Fidye yazılım kurtarma araçlarımız Trend Micro’nun sahip olduğu tehdit uzmanlığını da bir üst seviyeye çıkartıyor. Böylece kesintisiz destek sağlamamızın yanında müşterilerimizin de bir saldırı ihtimaline karşı hazır olmalarına yardımcı oluyoruz ya da çoktan meydana gelen saldırıya hızlı bir şekilde karşılık verilmesini sağlıyoruz.”

Şirketlere Yönelik Fidye Yazılım Koruması 

Konu fidye yazılım koruması olduğunda bir gümüş kurşun yok. Bütünsel bir yaklaşıma ihtiyaç duyuluyor. Trend Micro 4 kilit seviyede fidye yazılım koruması sağlıyor:

  • E-mail: Trend Micro, hem şirket içi hem de Microsoft Office 365 gibi bulut tabanlı e-maillerde geleneksel geçitlerden daha derin tarama sağlıyor. Bu da olta e-maillerde ve eklerinde olan ya da bir kuruma bulaşan fidye yazılımın en çok rastlananı olan fidye yazılım taşıyan URL’leri belirleyerek engelliyor.
  • Uç nokta: Trend Micro, fidye yazılımı belirleyerek engelleyecek her çeşit yeni nesil uç nokta koruma yetkinliğini sunuyor. Bunların içinde yama yapılmamış zayıflıkların korunması, uygulama kontrolü ve bir iz gördüğü anda şifrelemeyi durdurma ve bulaştığı uç noktayı izole etme yetkinliğine sahip, birçok dosyanın şifrelenmesine yol açabilecek şüpheli hareketlere hazır kesintisiz takip bulunuyor.
  • Ağ: Trend Micro sahip olduğu gelişmiş tanılama yetkinliği ve fidye yazılımın sızmasını ve yayılmasını durduracak tüm trafik, bağlantı noktası ve protokollerde özelleştirilmiş sandboxing ile devamlı şirket ağını izliyor.
  • SunucuTrend Micro, şüpheli hareket tanımlama ve engelleme, sunucu yazılım zayıflıklarını kullanan fidye yazılımlarını durduracak kalkan ve fidye yazılımın diğer sunuculara bulaşmasını engelleyecek yanal hareket tanımlamasıyla fiziksel, sanal ya da bulutta da olsa sunucuları koruyor.

RNDC BT Altyapı Direktörü John Dickson Trend Micro’nun fidye yazılımlarla savaşan daha güçlü çözümler sunarak sektör liderliğini daha ileri bir seviyeye taşıdığını belirtiyor. “Fidye yazılımlarla mücadele eden herhangi bir şirket ya da son kullanıcıya sunulan ve her tür korumayı içinde barındıran çözümlerin yanı sıra var olan ürünler için geliştirilen güncellemeler de bu global dijital çağda müşterilerin kendilerini gelecek tehlikelere karşı korumasına yardımcı olacaktır.”

Trend Micro ayrıca fidye yazılımın bir kurumu nasıl etkilediğini gösteren geliştirilmiş merkezi görünürlük de sağlıyor. Bunu yaparken de e-mail, zararlı URL’ler, bir ağ ihlali ya da sunucu bağlantısı yoluyla bulaşan fidye yazılımını tespit ediyor. Böyle olması olayların çok daha hızlı incelenerek çözülmesine imkan veriyor. Ayrıca fidye yazılımı trendleri zaman içinde izlenerek kurumun genel güvenlik durumu geliştirilebiliyor.

ESG’nin siber güvenlik kıdemli analisti Doug Cahill sonuç olarak kurumların güvenliğe çok katmanlı yaklaşımının her zamankinden daha önemli olduğunu söylüyor. Trend Micro’nun şirketleri fidye yazılımından korumak için kapsamlı güvenlik kontrolleri sunduğunu belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Böylece nasıl etkilendiklerini ve güvenlik durumlarını geliştirmek için nasıl karşılık vereceklerini anlamaları için ihtiyaç duydukları görünürlüğü sağlıyor. Fidye yazılımın karmaşıklığı ve kapsamlılığı hakkındaki bilgileri bu her tarafa yayılan tehditle ilgili riskleri azaltmaya yardımcı olan uzmanlık seviyesini de beraberinde getiriyor.”

Küçük İşletmeler İçin Fidye Yazılım Koruması 

Büyüklüğü her ne olursa olsun tüm işletmeler fidye yazılımların hedefinde ve bu yüzden de Trend Micro’nun küçük işletme çözümü, Worry-Free Services Advanced, bu tehdide karşı koruyor:

  • E-mail: Trend Micro zararlı yazılım taraması, internetteki bilinirliği ve sandbox zararlı yazılım analizi ile zararlı e-mailleri, ekleri ve URL’leri belirleyip engelliyor
  • Uç nokta: Trend Micro birçok dosyanın hızla şifrelenmesi gibi fidye yazılımla ilişkili şüpheli hareketleri durduracak davranış takibiyle fidye yazılıma özel uç nokta koruması sağlıyor.

Worry-Free Services Advanced, bulut tabanlı bir çözüm olarak sadece küçük işletmelere yönelik tasarlanmıştır. Sahip olduğu basit ama güçlü koruma sayesinde günlük yönetim yükünü de en aza indiriyor.

Bireysel Kullanıcılar İçin Fidye Yazılım Koruması 

Trend Micro, kullanıcıları fidye yazılımların tehlikeli web siteleri, istenmeyen e-mailler yoluyla ya da değerli dosya ya da fotoğrafları fidye için tutan diğer zararlı yazılımlarla beraber gelebileceği konusunda uyarıyor.

Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar, fidye yazılımları ve diğer konularla ilgili bilgi için www.trendmicro.com.tr web sitesini ziyaret edebilir,  www.facebook.com/trendmicroturkey ve https://twitter.com/trendmicrotr sosyal medya hesaplarını takip edebilir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.