Trend Micro, Gartner’ın Uç Nokta Güvenlik Platformları raporunda lider seçildi

Çevrimiçi dünyanın günümüzde karşı karşıya kaldığı tehdidin boyutları, hiçbir zaman böylesine değişken ve tehlikeli olmamıştı. Tehlikenin boyutlarına bakıldığında, hangi sağlayıcının kritik kurumsal verileri güvenle koruyacağı, son kullanıcıların uç cihazlarını ve sunucularını işler halde tutacağı ve talep edilen yeterliliği sağlayacağı konusunda IT alıcılarının karar vermeleri son derece zor olabiliyor.

İşte bu noktada bağımsız araştırma kuruluşu Gartner’ın Magic Quadrant raporları imdada yetişiyor. Bu raporlar, güvenlik konusunda faaliyet gösteren sağlayıcıların hangi alanda, ne gibi çözümler sundukları konusunda siber güvenlik yöneticilerine bilgi sunuyor. Trend Micro olarak, Uç Nokta Güvenlik Platformları alanında bir kez daha Lider sağlayıcı seçilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda liderlik sıralamasında eksiksiz hizmet verme konusunda en üst sırada yer almış olduğumuz için de memnuniyet duyuyoruz.

G002738519-e1454684111553

Trend Micro farkı

IT alımı yapacak olan şirketlerin karşılaştığı en önemli zorluklardan biri, uç nokta güvenliği pazarında yer alan çok sayıda sağlayıcının farklı çözümleri arasında ön değerlendirme yapacak vakti bulamamaları. Bu nedenle, en saygın bağımsız araştırma kuruluşlarından biri olan Gartner tarafından, 2002 yılından bu yana Uç Nokta Güvenlik Platformları alanında pazar lideri olarak seçiliyor olmaktan gurur duyuyoruz.

Trend Micro, en güncel güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlamasının yanı sıra, fiziksel, sanal ve bulut ortamlarındaki her uç nokta, sunucu ve uygulama için geliştirilmiş olan ispatlanmış atak korumaları konusunda geniş yelpazede yeni nesil güvenlik çözümleri sunuyor. Endüstri lideri Akıllı Güvenlik Ağımız ve tehdit araştırma ekibimiz, daima güvenli bir ortamda çalışabilmeniz için küresel olarak verileri inceleyerek günde 250 milyondan fazla tehdidi analiz edip blokluyor. Trend Micro’nun Magic Quadrant’taki liderliği ve gelişmiş teknolojisiyle eşi benzeri görülmemiş seviyedeki tehdit bilgisini barındırıyor olmasının nedenleri şunlar:

  • Ransomware korumasını da içeren davranış izlemesi: yeni, bilinmeyen ve gelişmekte olan tehditlere karşı gelişmiş seviyede güvenlik
  • Uygulama kontrolü: Uç noktada çalıştırılan istenmeyen/bilinmeyen aplikasyonlardan korunma
  • Güvenlik açığı taraması ve koruması: henüz bir yama oluşturulmamasına rağmen uç noktanın korunması (yamanın olduğu durumlarda da Windows XP, 2000 ve 2003 platformlarına destek)
  • Sistem güvenliği: yetkilendirilmemiş ya da kural dışı değişikliklerin taranması ve dosyalar, port’lar, girişler ve diğer bilgilerin raporlanması için tam (integrity) izleme ve log denetlemesi
  • Otomatik sanal ve bulut iş yükü koruması: AWS, Azure ve VMware için gelişmiş güvenlik kontrolleri
  • Veri koruması: veri sızıntısı/kaybı önleme ile,telif hakları ve şifreleme korunmasını sağlarken kaza sonucu yaşanan kayıplar ya da hırsızlık durumlarında yaşanan riski azaltıyor
  • Zararlı yazılımlar için kum havuzu (sandbox) oluşturulması: sıfırıncı gün açığına karşı koruma
  • Uç Nokta Taraması & Müdahalesi:
  • Bağlam bilinçli (context-aware) uç nokta güvenliği monitörü, tehdit analistlerinin herhangi bir saldırının doğasına ve uzantısına hızlıca erişmesi için sistem düzeyindeki faaliyetleri detaylıca kaydeder ve raporlar.

IT ekipleri şimdiye dek böylesine faal ve kararlı çevrimiçi düşmanlarla karşı karşıya kalmamışlardı. Kötü adamların organizasyonunuza yöneltebilecekleri her şeyle başa çıkabilmek için tehdit savunmasının tam hayat döngüsünü sağlayacak, çok katmanlı bir uç nokta güvenlik platformuna gereksinim duyuyorsunuz.

Trend Micro’nun Connected Threat Defense platformu, tam da bu işe yarıyor. Ortamınızdaki tehditlerden sakınmak, izlemek, bu tehditlere cevap vermek, merkezi görünürlük sağlamak ve kontrol etmek için mevcut ve yeni nesil teknolojilerimizin gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmalarını sağlıyoruz. Connected Threat Defense, kullanıcılar, cihazlar, sunucular ve ağ güvenliğinizin tam bir görüntüsünü verirken tehditlerin izlenmesini sağlayacak ve gündelik yönetimi de kolaylaştıracak.

Gartner’ın Trend Micro’yu uç nokta güvenliğinde neden lider olarak belirlediğini daha detaylı bir şekilde okumak için tıklayın: Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.