Trend Micro, HP TippingPoint’i satın aldı.

Yeni nesil IPS ve veri açığı tespit sistemleri sizin için ne ifade ediyor?

Siber saldırganların internete girmekteki amaçları, internet ağınızda bulunan verilere, fikri mülkiyete ve önemli iletişim bilgilerini bularak, çoğaltarak ve bunu avantaja çevirerek asıl hazineye ulaşmaktır. Saldırgınlar bu bilgileri araştırarak, tasarlayarak ve denetimden yoksun hedefli saldırıları devreye sokarak yaparlar. Sonunda da kuruluşun tüm ağına yayılarak internet ağını farklı amaçlar için kullanırlar.

Tabiri caizse kapıları kilitleyip, giren çıkanı denetlemesi için bir nöbetçiye güvenmeniz artık yeterli olmamaktadır. Şüphesiz ki kuruluşlar; kendi veri iletişimleri, fikri mülkiyetleri ve güvenlik stratejilerinden faydalanan oluşumlardır ve tıpkı meşhur Majino Hattı gibi görülen bu sistem de zarara uğrayabilmektedir.

Verilerin ve fikri mülkiyetin cazibesini göz önünde bulunduran saldırgınlar; çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin ve diğer üçüncü şahısların ehliyetini çalma gibi yöntemleri kullanabilirler. Günümüzün sınır tanımayan kuruluşlarında; çalışanların evde, otelde ya da kurumsal lokasyonlarda uzaktan çalıştığını görmekteyiz. Çalışanlar, uygulamaları ve internet hizmetlerini bulundukları yerde ya da bulut temelli kullanırken, internete bağlanmak için çeşitli yollara ya da cihazlara da başvururlar. Çeşitli lokasyonlarda ve kuruluşun kendi sınırları dışındaki kaynaklarda, yukarıda bahsettiğimiz nöbetçiye güvenerek interneti kullanmak artık işe yaramamaktadır.

Müşterilerimiz, karşılaştıkları yeni tehditler ve bu tehditlerin neden olduğu zorluklardan duydukları endişeyi bizlere iletmektedirler. Bu alanda tek bir savunma hattında güvenliği sağlamak adına yeni bir fırsat görmekteyiz. Böylece internet ağında ve veri merkezinde yer alan hedefli saldırıları denetlemede, tespit etmede ve yok etmede daha fazlasını yapabileceğiz.

Bugün Trend Micro’nun, HP TippingPoint’i satın almasıyla yeni bir dönemi başlatıyoruz. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından; internet ağı, veri merkezi, bulutu, son kullanıcıyı ve kuruluşların güvenlik sağlayıcılarını kapsayan hedefli ve gelişmiş saldırılara yönelik çözümler sunuyor olacağız. Böylece en yeni tehdit istihbaratı için TippingPoint Digital Vaccine ve Zero Day Initiative programları, bünyesine TrendLabs ve evrensel Smart Protection Network’ü de ekleyerek eşsiz bir uzmanlık ve çözüm sağlayacaktır.

Trend Micro ve HP, HP internet ağında yer alan yeni nesil IPS bileşenlerinin katılımıyla stratejik bir üreticiyi de bünyesine katmış oldu.

Teknoloji gelişmeye devam ederken, teknolojiyi korumak adına ona zarar vermeye çalışanlara yönelik silahların da geliştirilmesi gerekmektedir. Emin olun ki müşterilerimizi ve ortaklarımızı en uygun koruma yöntemiyle güvence altına almak için, yeniliklerin önünü açmaya ve bilgiyi yaymaya devam edeceğiz.

Referanslar:

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.