Trend Micro sunucu güvenliğinde 6 yıldır lider

IDC’nin verilerine göre Trend Micro, sunucu güvenliği pazarındaki payını yüzde 30.3’e çıkararak bu yılın da lideri oldu. Trend Micro sunucu güvenliği pazarında altı yıldır üst üste pazar liderliğini göğüslüyor.

Trend Micro, IDC’nin açıkladığı verilere göre küresel sunucu güvenliği pazarındaki liderliğini bu sene de sürdürüyor. 2014 yılında toplam büyüklüğü 800 milyonu geçen pazarda, sunucu güvenliği alanındaki gelir payını yüzde 30,3’e çıkaran Trend Micro, hem Pazar genelinde hem de rakiplerine oranla üstün bir başarı elde etti. Trend Micro küresel sunucu güvenliği pazarında aralıksız olarak altıncı yılda da liderliğini ilan etti.[1]

Trend Micro Bulut ve Veri Merkezi Kıdemli Başkan Yardımcısı Bill McGee konuyla ilgili olarak; “IDC’nin öngörülerine göre sunucu güvenliği pazarının önemi, sanallaştırma, bulut ve hibrit kurulumların güvenlik kavramına getirdiği modern yaklaşımlarla birlikte artmaya devam edecek. Kullanıcılarımızın hibrit bulut alanındaki ihtiyaçlarını adresleme yeteneğimizle birlikte, VMware, Amazon Web Services ve Microsoft Azure gibi ortamlarda merkezi yönetimi mümkün kılmasından dolayı operasyonel etkileri azaltan tamamlayıcı yönetim kontrollerimiz, bu alandaki kararlılığımızı ve liderliğimizi kanıtlayan çözümlerimiz arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

Trend Micro’nun lider çözümü Deep Security platformu, sanal masaüstü ve sunucuları, bulut ve hibrit mimarileri sıfırıncı gün saldırıları ve diğer birçok tehdide karşı, kaynak yetersizliği ve acil durum yamalarından kaynaklanan operasyonel etkileri en aza indirecek şekilde koruyabiliyor.

IDC Güvenlik Ürünleri ve Hizmetleri Programı Başkan Yardımcısı Chris Christiansen ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Günümüzün işletmeleri bir güvenlik çözümü seçerken, kritik öğeleri adresleyebilecek en kapsamlı güvenlik kapasitesine sahip ürünü istiyorlar. Bundan dolayı sektör lideri bir sunucu güvenliği çözümüyle çalışmak her zaman için en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Trend Micro ise aralıksız olarak altı yıldır sektör liderliğini devam ettiriyor”.

Trend Micro Deep Security platformu, kullanıcıların veri merkezi ve bulut stratejilerine uygun planlama yapabilmelerini mümkün kılmak için hem yazılım hem de hizmet olarak sunulabiliyor. Trend Micro’nun bulut pazarına yönelik taahhütlerinin bir göstergesi olarak Trend Micro Deep Security aynı zamanda AWS ve Azure marketlerinde de yer alarak çok daha esnek satın alma seçenekleri sunuyor.

IDC’nin sektör ve pazar verilerini içeren raporuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

IDC Technology Spotlight Raporu

[1] IDC, Worldwide Endpoint Security Market Shares, 2014:  Success of Midsize Vendors, #US40546915, Figure 5 (Pazar payı rakamları gelir miktarı üzerinden hesaplanmıştır)​

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.