Trend Micro ve INTERPOL, Siber Suçlara Karşı Birlikte Savaşacak

Uluslararası polis teşkilatı INTERPOL ile yaptğımız işbirliği kapsamında, dünya çapında sanal suçları azaltmak için Interpol ve üyesi olan 190 ülkenin polis teşkilatları ile sanal dünyada işlenen suçlarla ilgili bilgi ve kaynak paylaşacak, bu suçların önlenmesine yönelik taktik paylaşımlarında bulunacağız. Sanal dünyada işlenen suçlara yönelik soruşturmaların etkinliği artırmak amacıyla, INTERPOL kadrolarına sanal suçlara yönelik araştırma ve eğitim programları hazırlayacağız.

Intelligence Service tarafından toplanan siber tehdit bilgileri INTERPOL ile paylaşacak, bu sayede birçok sanal suçun incelenmesi ve daha gerçekleşmeden önlenmesi için büyük bir imkân yaratmış olacağız. Bu işbirliği aynı zamanda özel sektör ve kamu kurumları arasındaki bilgi paylaşımını da artıracak.

Bu yeni girişimi desteklemek için INTERPOL’ün Singapur’da bulunan “INTERPOL Global Complex For Innovation” (IGCI) adlı inovasyon merkezinde özel bir büro açacağız.

Konuyla ilgili olarak Trend Micro CEO’su Eva Chen, sanal suçlarla dünya çapında mücadelede önemli bir rolü olan INTERPOL’e destek vermekten gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Chen, bu ortaklığın, INTERPOL’ün dünya çapında sanal dünyada işlenen suçlara karşı savaşan ekiplerini güçlendirmek için araçlar, eğitim ve insan kaynağı sağlayacağına dikkat çekti.

Interpol Genel Sekreteri Roland K. Noble da, “Dünyanın en geniş polis organizasyonu olan INTERPOL olarak, üye ülke teşkilatlarına suçlarla mücadelede imkân ve fırsat sağlayacak her sektörle küresel işbirlikleri geliştirmek en önemli görevlerimiz arasında. Trend Micro’nun INTERPOL Global Complex For Innovation (IGCI) adlı inovasyon merkezimize sağladığı güçlü destek sayesinde üyemiz olan 190 ülkenin siber suçlarla mücadelesinde çok büyük bir sıçrama kaydedeceğiz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.