Trend Micro, Veri Merkezi IPS Grup Testinde NSS Labs’tan “Tavsiye Edilen” Derecesi Aldı

Müşterilerimiz için en önemli kullanım örneklerinden biri, veri merkezi ortamlarının korunmasıdır; bu da veri merkezine taşınma veya veri merkezinin kuruluşun geri kalanından ayrılmasını gerektirebilir. Bir veri merkezi güvenlik çözümünün, yüksek trafik talebi için yalnızca yüksek denetim kapasitesi ve düşük gecikme süresi sağlamakla kalmayıp hatalı pozitif tetikleme yapmaması, herhangi bir ağ trafiğinde darboğaz oluşturmadan doğru ve etkili bir güvenlik sağlaması da zorunludur.

NSS Labs tarafından “Tavsiye Edilen” DCIPS

NSS Labs’ın araştırmaları, DCIPS cihazlarının tipik olarak veri merkezlerini korumak için kullanıldığını ve çoğu şirketin DCIPS’lerinde izinsiz giriş önleme sistemi (IPS) modüllerini aktive ettiğini ortaya koydu. Bu nedenle, NSS Labs testi sırasında DCIPS ürünleri kullanım beklentilerine göre ilgili güvenlik etkinliği ve performans boyutlarını sağlamak için belirlenmiş bir kural ayarı ile yapılandırılmıştır.

NSS Labs, beş DCIPS sağlayıcısını test etti ve değerlendirmelerini Veri Merkezi Ağ Güvenliği Test Metodolojisi v1.0_041717’yi kullanarak güvenlik etkinliği, performans, kararlılık ve güvenirlik ile toplam sahip olma maliyeti (TCO) üzerine dayandırdı. DCIPS cihazlarının, ağdaki kritik tıkanma noktalarında konumlandırıldığı göz önüne alındığında, bu cihazların korumasını yaptıkları ağ kadar istikrarlı, güvenilir, hızlı ve esnek olması gerekir.

TippingPoint 8400TX şebeke şeffaflığı için tasarlanmıştır ve istenmeyen trafiği anında filtrelemek için hiçbir IP adresi veya MAC adresine ihtiyaç duymaksızın sorunsuz bir şekilde konumlandırabilir. Grup testi için iki TippingPoint 8400TX cihazı, birbirine bağlı yapılandırma ile 80 Gbps’lik toplam bant genişliğinde kullanıldı. Dahili test sonuçlarımızda ve müşterilerimizin ortamlarında gördüğümüz gibi, sonuçlar TippingPoint 8400TX’in ağ performansını etkilemeden veri merkezi ortamlarını koruma kabiliyetini doğruladı. 8400TX ayrıca, herhangi bir hatalı pozitif tetikleme üretmeden tüm kararlılık ve güvenirlik değerlendirmelerini geçti.

DCIPS grup test sonuçlarında, saldırıların %89’unu engelledik ve IPv4 için 82.076 Mbps’lik bir orana ulaştık. Bu oran 80 Gbps’lik (80.000 Mbps) öngörülen performansımızdan da daha yüksek. Ayrıca, 8 mikro saniye veya daha düşük seviyedeki çok düşük gecikme süreleri ile testi gerçekleştirdik. TX Serisi için toplam sahip olma maliyeti, IPv4 için korunan Mbps başına 6.14 $, IPv6 için korunan Mbps başına 6.67 $ olarak belirlendi.

Ne kadar çok o kadar iyi

Kendi sıkı standartlarımıza ve gereksinimlerimize uyduğundan emin olmak için çözümlerimizde iç testlerimizi yürütürken, NSS Labs’ın satın alma kararlarını netleştirmek için çözüm pazarını araştıranlara değerli bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Sadece DCIPS grup testinde değil, 2017 NGIPS Grup Testi ve 2017 İhlali Tespit Sistemi Grup Testi‘nde de ‘tavsiye edilen’ olarak derecelendirilmiştik. Üç ayrı disiplinde NSS Labs tarafından ‘Tavsiye Edilen’ derecelendirmelerimiz, ağ savunma çözümlerimizin güvenliği, performansı ve güvenirliğinin geçerliliğini harici kaynaklarla da ortaya koyuyor.

XGen ™ güvencesi ile Trend Micro bilinen, bilinmeyen ve ortaya çıkmayan tehditlerin, tümleşik algılanmasını ve önlenmesini sağlamak için doğru teknolojiyi doğru zamanda uygulayan çok yönlü tekniklerden oluşan bir karışım sağlayarak gelecek nesil IPS’in ötesine geçer. Akıllı, optimize edilmiş ve ağ bağlantılı teknolojimiz, daha hızlı, yüksek performanslı ve otomatik koruma sağlar. Tehdit istihbaratının ve merkezi tehdit analizlerinin gerçek zamanlı olarak, en zorlu ağ ortamları için paylaşılmasını sağlar. TippingPoint 8400TX için tam NSS Labs DCIPS test raporunu buradan indirebilirsiniz.

TippingPoint 8400TX hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://www.trendmicro.com/en_us/business/products/network/integrated-atp/threat-protection-system/tx-series-tps.html adresini ziyaret edin.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.