Twitter’da sizi kimin takip etmeyi bıraktığını merak etmeyin!

Twitter’ın en çok takip edilen konu başlıklarından biri bugünlerde “sizi kimin takip etmeyi bıraktığına bakın” aldatmacası oldu.

Birçok Twitter mesajı dolaşmaya başladı. Bu mesajlarda, belli rakamlar vererek kaç kişinin kendilerini takip etmediği, sizin de kimin takip etmediğini öğrenmek için bağlantıya tıklamanız gerektiği yazıyor. Mesajın sonunda da bazı etiketler yer alıyor.

Bağlantıya tıklandığında “Takipçileri Görüntüleme” (Followers Monitor) sayfasına yönlendiliyor. Bu sayfada Twitter hesabınızla girişi yaparak uygulamaya izin vermeniz isteniyor. Uygulama Twitter kullanıcısının mesajlarının okunmasına, profilinin güncellenmesine ve kendiliğinden tweet atmasına bile izin veriyor. Tabii aslında uygulamaya izin verildiği takdirde yukarıda bahsettiğimiz istenmeyen Twitter mesajları takipçilere gönderiliyor.

İstenmeyen mesajların sonuna genelde o sırada popüler olan etiketler ekleniyor ve daha fazla kullanıcının zararlı bağlantıyı görmesi sağlanıyor.

Twitter üzerindeki bağlantılara tıklamadan önce çok dikkatli olun. Trend Micro araştırmacılarının verdiği bilgiye göre, özellikle s0rt.tk kısalmasıyla gelen bağlantıları tıklamayın. Elbette Trend Micro kullanıcıları bu zararlı bağlantıdan korunuyor ancak güncel bir güvenlik yazılımı kullanmayan okuyucularımız bu tür bağlantılara tıkladıklarında Twitter hesaplarını tamamen saldırganlara kaptırabilirler. Eğer istenmeyen uygulamaya izin verildiyse bunu Twitter hesabınıza giriş yaptıkran sonra Uygulamalar (Applications) bölümüne girerek kaldırmak mümkün.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir