Android Market’te sahte “Temple Run” oyunu ortaya çıktı

Trend Micro uzmanlarının günlük gözlemlerine, Google’ın resmi uygulama merkezi Android Market’te, popüler oyun Temple Run’ın sahte sürümü takıldı. Aslında oyun sadece Apple’ın iOS cihazlarında oynanabiliyor.

Temple Run’ın sahte kopyası incelendiğinde oyunun geliştiricisinin aynı olmadığı hemen göze çarpıyor. Zira oyunun gerçek yapımcısı Imangi Studios olduğunu belirtelim ve oyunu indirirken bu yapımcı olmadığına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Sahte uygulama Android Market’ten indirilip çalıştırıldığında iki tane kısayol üreterek mobil cihazın ana sayfasına yerleşiyor. Eğer Android tabanlı cihazda Facebook uygulaması yüklüyse, sahte uygulama Facebook üzerinden yayılmaya başlıyor. Sahte oyun bunlarla da kalmayarak, bildirimleri de kullanarak reklamlar gösteriyor.

Google sahte oyunu kaldırdı

Android Market’teki oyun Trend Micro uzmanlarının Google’ı uyarması sonucunda kaldırıldı.

Daha önce de benzer şeylerin gerçekleştiğine tanık olmuştuk. Birçok oyunun sahte sürümü, içerilerinde zararlı yazılımlarla birlikte kullanıcıların cihazlarına sızmaya çalışıyor.

Bu arada Imangi Stüdyoları, Temple Run oyununun Android sürümünün Şubat 2011’de piyasada olacağını açıkladı. O nedenle geliştirici ismine bakarak oyunun gerçek sürümünü indirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.