Hacker’lar dev sunuculara ‘erişim’ satıyor!

Rusya’nın yeraltı forumlarında gezinirken, ilginç bir iletiyle karşılaştık. İnsanlar yürüttükleri yasadışı faaliyetleri bu tarz forumlarda paylaşıyor. Burada karşılaştığımız bir kişinin iletisine inanmakta zorlandık. Zira ‘sourcec0de’ takma isimli bu kullanıcı, mysql.com ve onun alt domainlerinin sunucularına girmeyi öneriyor.

Aldığımız ekran görüntüsünde de verilen teklifi inceleyebilirsiniz. Forumdaki kişi sunuculara erişim sağlamak için 3 bin dolar istediğini belirtiyor. Ayrıca bu kişi oldukça profesyonel çalışarak paranın tahsili için de üçüncü parti bir aracı kullanarak sunucuya erişim sağlanana kadar paranın güvende kalmasını sağlıyor.

Daha önce ki araştırmalarımızda da ‘sourcecode’ isimli kullanıcının çalınmış PayPal hesapları sattığını ve botnetlerin yönetimi ile kontrolü konusunda tartışmalara katıldığını görmüştük.

Konuyla ilgili MySQL.com ile görüşmelerde bulunduk. Bu bilgilendirmeyi yapmamızın altında hacker’ların sadece çalınmış veriler ya da istenmeyen mesajlara, oltalama sitelerine yerleştirilen kötücül bağlantılarla para kazanmadığını göstermek yatıyor. Hacker’lar sunuculara erişim karşılığında önemli paralar talep edebiliyor.

Sourcec0de’un ifadesi doğru ya da yanlış bilmiyoruz ancak görünen o ki siber suçlular bu şekilde de hedef aldıkları sistemlere saldırabiliyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.