Sosyal medyada yeni bir gün, yeni bir Twitter saldırısı

Habercilikte ünlü bir deyim vardır, ‘habere giderken haber olmak’.

Ne yazık ki ünlü haber ajansı Associated Press, (AP) Twitter hesabını siber suçlulara kaptırdı. 

İyi bir gazetecilik örneği olarak, kendi haberlerini tüm gerçekleri sunarak yayınladılar. Görünüşe göre bir phishing saldırısına maruz kalmışlar ama tedbir alana kadar Twitter hesaplarını kaptırmışlar. İki olayı birbirine bağlamasalar da, muhtemelen bu saldırı sonucu hesaplarını kaptırdılar.

Saldırganlar Twitter hesabını ele geçirdikten sonra, Beyaz Saray’da bir patlama olduğunu ve Başkan Obama’nın yaralandığını söyleyen bir Tweet attılar. Bu olay sanal dünya ve Twitter saldırılarının gerçek dünyaya etkisi gösteren güzel bir örnek. Zira bu tweet’ten sonra Dow Jones 143 puan geriledi, haberin asılsız olduğu ortaya çıktıktan sonra toparladı.

AP’nin Twitter ve diğer hesapları kapanırken, Twitter ile beraber hesabın yeniden AP’nin eline geçmesi için çalışmalar yapıldı.

Haber ajanslarının sanal hesaplarının kırılması yeni bir olay değil. Bir Twitter hesabının kırılması da yeni değil. Ancak Facebook ve Google platformlarının aksine Twitter henüz çift aşamalı güvenlik sistemine geçmedi. Twitter bu sistemi hayata geçirene kadar bu tip saldırı ve hesap çalma olayalrını görmeye devam edeceğimiz kesin.

Bu arada eğer bir Twitter hesabı yönetiyorsanız, bu durum güçlü bir şifre ve anti-virüs yazılımı kullanmanız gerektiğinin altını bir kere daha çiziyor.  Ayrıca linklere tıklamamalı ve Twitter hesaplarınızı kullanırken çok dikkatli olmalısınız.

Yeni bilgiler geldikçe bu yazıyı güncelleyeceğiz.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.