Windows XP uzatmaları oynuyor, son bir yıl

Windows XP,Microsoft açısından resmen son dönemeçleri koşuyor.  İşletim sistemine yasal desteğin kesilmesine bir yıldan daha az zaman kaldı. 11 yıllık işletim sistemine destek, 8 Nisan 2014 tarihinde son bulacak.

Kullanıcılar açısından bunun en büyük sonucu, Microsoft’un Windows XP için güvenlik güncellemelerini çıkarmayacak olması. Eğer çok sayıda insan hala XP kullanmasaydı, bu bir sorun olmazdı elbette. Net Applications verilerine göre PC kullanıcılarının üçte biri hala XP kullanıyor.

Siber suçuluların bu durumdan çıkar sağlamaları kaçınılmaz. XP kullanan çok kişi olduğu sürece, hedef olmaya devam edecekler ve yeni güvenlik açıkları oluşmaya devam edecek. Microsoft’tan yama gelmeyecek olmasıyla da bu açıklar çok daha tehlikeli bir hal alacak. XP’de hala açık bulunmasına örnek olarak, Microsoft’un her salı çıkardığı yamalarda 2013 itibarı ile mutlaka bir tane XP açığının yamalandığını belirtelim.

Windows XP kullanan her kullanıcı bir an önce güncelleme yoluna gitmeli. Birçok kullanıcı muhtemelen sistemlerini yenileyerek bunu zaten yapacak. Güncelleme yapmamış olanların haklı sebepleri de olabilir. Örneğin, sadece Windows XP ile çalışan bir yazılımları olabilir.

Yine de hiç güncellenmeyecek bir işletim sistemi ile çalışmak çok büyük bir kumar. Özellikle de Wİndows XP gibi çekici bir hedefse.

Hala XP kullanan organizasyonlar, bu yıl sonuna kadar güncelleme yoluna gitmeliler. Eğer Nisan 2014’ü Windows XP ile geçirirlerse, güvenlik sorunları ile uğraşmaya hazır olmalılar.

Biz Trend Micro olarak Deep Security ve OfficeScan yazılımlarımızı güncel tutmaya ve yeni tehditleri engellemeye devam edeceğiz. Bu sayede Windows XP gibi yasal desteği kesilmiş sistemlerde bile güvenlik açıkları minimize edilebilecek. Örnek olarak yazılımlarımızla hala Wİndows 2000’e koruma desteği vermemizi gösterebiliriz.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.