Bebek Kameranız Siber Saldırılara Karşı Savunmasız Olabilir mi?

Kuşkusuz, dijital teknoloji birçok şekliyle günlük işleri çok daha kolay hale getiriyor. Son dakika haberlerinden çevrimiçi alışverişe ve güvenlik kameralarıyla evinizdeki durumu izlemeye kadar her şey tek bir dokunmayla gerçekleşebiliyor. Ancak, nesnelerin internetine (IoT) olan erişim arttıkça, yeni ve beklenmedik tehditler hemen köşede bekliyor, hatta halihazırda tam karşımızda.

Yeni ortaya çıkan en endişe verici tehditlerden biri de gizliliğin ihlali. Yüksek profilli çeşitli olaylarda evlerde kullanılan kameraların kolaylıkla ele geçirildiğini gördük ve haberlerde siber saldırganlar tarafından ele geçirilen bebek kameralarını okuduk.

Örneğin, bu yılın başında ocak ayında, yakın zamanda satın aldığı bebek kamerasıyla ilgili çeşitli güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalan Batı Avustralyalı bir anne gizlilikle ilgili endişelerini dile getirdi. Sadece bir QR kodu ve jenerik bir şifre ile kamera görüntülerini izleyeceği Web sitesine bağlanan kadın, kurulum talimatlarını harfiyen takip etmesine rağmen çocuğunun yatak odası görüntüleri yerine bir başkasına ait yatak odası görüntüleriyle karşı karşıya kaldığında büyük bir şok yaşamış.

Bir annenin bebeğini emzirmesini izlemek için bebek kamerasını ele geçiren yabancı birisinin ortaya çıkması bunları izole olaylar olmadığını açıkça gösterdi. Yine bir başka olayda bebek kameraları hiç tanımadıkları biri tarafından ele geçirilen Teksaslı çift, bebek kameralarından birinin çocuklarını kaçırmakla tehdit ettiğini duyduklarını söylediler. Herhalde bir anne baba için bundan daha korkutucu bir olay olamaz.

Her ne kadar hazırlıklı olmasanız da bu gibi durumlar kendinizi, çocuklarınızı, mahremiyetinizi ve yeni akıllı cihazlarınızı ortaya çıkan mahremiyete yönelik bu tür yeni tehditlerden ve diğerlerinden korumak için gerekli adımları atmanız gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. İlk önlem olarak yönlendiricilerinizden başlayarak ağa bağlanabilen tüm cihazlarınızın varsayılan parolalarını değiştirmeniz gerektiğini unutmayın ve bu parolaları mümkünse bir parola yöneticisi ile güvence altına alın. Ardından evinizdeki ağa bağlı tüm cihazları korumak için bulabileceğiniz en iyi uç nokta ve ağ güvenliği çözümlerini seçmelisiniz.

Trend Micro Password Manager, PC, Mac, Android ve iOS aygıtlarınız arasında güçlü şifreler oluşturmanıza ve eş zamanlamanıza olanak tanıyan bir şifre yöneticisi sağlar.

Ayrıca, Trend Micro Security, herhangi bir ev güvenlik stratejisinin önemli bir parçası olan PC, Mac, Android ve iOS için en iyi uç nokta güvenliğini sunar. Trend Micro Maximum Security aboneliği, Trend Micro Mobile Security’i de içerir. Böylece 10 cihaza kadar koruma edinebilirsiniz.

Son olarak, Trend Micro Home Network Security, evdeki tüm bağlı “akıllı” cihazlarınızı korumak için özel olarak tasarlanmıştır. Gelen ve giden trafiği denetleyerek, izinsiz girişlere veya ev ağının siber korsanlar tarafından ele geçirilmesine karşı ekstra bir koruma katmanı sağlar. Yönlendiricinizi ve güvenlik kameralarınızı, çocuk izleme cihazlarını, akıllı TV’leri, buzdolaplarını, akıllı hoparlörleri hatta akıllı kapı zilleri ve termostatlar da dahil olmak üzere çok çeşitli akıllı cihazları ve daha fazlasını Nesnelerin İnternetine yönelik tehditlere karşı korur.

Uç nokta ve ağ güvenliği çözümlerimizle sizi koruyoruz! Çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi için yukarıdaki bağlantıları tıklayın.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.