Bu Yaz, Sağlıklı Sosyal Medya Kullanımını İçin 5 İpucu

Yaz ayları boyunca, çocukların (hepsi değilse de) çoğu tatili ellerinde telefonlarıyla geçiriyor. Gençler okulda geçen uzun zamanın ardından bir tatili hak etmiş olsalar da, tatilde sosyal medyayı akıllıca kullanmayı unutmamalıdır. Tatil zamanı çocuklarınızın sosyal medyada dikkat etmeleri gereken bazı faydalı ipuçlarını derledik:

  • Şu anda bulunduğunuz yeri değil, daha önce nerede olduğunuzu söyleyin: Eğlenin ve bir sürü fotoğraf çekin, ancak bu fotoğrafları gezilerinizden döndükten sonra paylaşmayı tercih edin. Evinizden uzak olduğunuzu ilan etmeyin veya dünyaya tam olarak nerede olduğunuzu söylemeyin. Tatiliniz sırasında fotoğraf paylaşmak isterseniz gizlilik ayarlarınızda, telefonunuzun fotoğraf uygulamasındaki coğrafi konum etiketlemesini kapatın veya tam konumunuzun görünmeyeceği şekilde değiştirin.
  • Bir müzisyenin hayranı olun: Bu yaz senin maceran ailen ile yeni mağazalar ve restoranlar keşfetmek, yaz kampından keyif almak ya da bir şova gitmek olabilir. Sosyal medyada, tatilinle ilgili arkadaşlarınızla yazışıp, beğendiğin organizasyonları takip edip ne kadar çok sevdiğini paylaşmakta hiç bir sakınca yok. Tabi ki bunları her şey bittikten sonra yaparsan!
  • Dikkatle etiketleyin: Etiketleme her zaman, özellikle de aileniz ve arkadaşlarınızla tatil de olduğunuzda dikkat etmeniz gereken bir şeydir. Paylaştığınız bir fotoğraftaki birini etiketlerseniz, bu kişi sizin gizlilik ayarlarınıza tabi olur (fotoğrafınızda bir kullanıcıyı etiketlemeseniz de, ağınızdakiler resmi görebilir). Başkalarının mahremiyetine saygı gösterin ve etiketlemeden önce izin isteyin. Bazı ebeveynler çocuklarının fotoğraflarının sosyal ağların her yerinde olmasını tercih etmez, bu yüzden paylaşmadan önce iki kez tekrar kontrol etmeyi unutmayın.
  • Bir hobi edinin: Bütün yazı Netflix şovu izleyerek veya Instagram yayınınızda ilerleyerek geçirmek yerine boş zamanınızı doldurmak için bir hobi edinin. Tatilin tadını çıkarın, arkadaşlarınızla bir araya gelin, yürüyüş yapın, bisikletle gezin, yürüyün ve gönüllü işlerde çalışın! Her gün akıllı telefonunuzda harcadığınızı zamanı sınırlamayı, çevrimiçi ve çevrimdışı etkinlikler arasında sağlıklı bir denge kurmaya dikkat etmeyi unutmayın.
  • Dokunmatik olarak iletişim kurun, ancak çok fazla değil: Metin mesajı ve Snapchatting, seyahat ederken arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmanın harika yolları olmakla birlikte şu an bulunduğunuz yeri ve etrafınızdaki şeyleri düşünün. Telefonunuza sürekli bakmak sizi şu an yaptığınızdan şeylerden alıkoymaya neden olabilir; bu nedenle telefonunuzu otel odasında bırakmayı, prizden çekmeyi ve güneş altında eğlenmeyi deneyin! Cep telefonunuzdan ayrılamıyorsanız, fotoğraflarınızı ve maceralarınızın videolarını yakalamak için değerli şarjınızı korumaya çalışın!

Yaz tatillerinde, rahatlayın ve normalde okul yılı boyunca yapmayacağınız şeyleri yapmaktan keyif alın. Sosyal medyada uzaktaki arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte olduğunuz şeyleri paylaşmak kesinlikle keyiflidir, ancak bunu sağlıklı, güvenli ve dengeli bir şekilde yapmaya özen gösterin

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.