Equifax Saldırısı: Şimdi Ne Yapmalı ve Dikkat Edilecek Hususlar

Finansal kuruluşlar ve sigorta şirketleri için kredi puanlarını hesaplayan büyük kredi raporlama şirketlerinden biri olan Equifax, 7 Eylül 2017’de büyük bir güvenlik ihlali yaşadığını bildirdi. Şirket, Sosyal Güvenlik numaralarını, doğum tarihlerini ve 143 milyon kişinin ev adresini ve çeşitli sürücü ehliyet numaraları, kredi kartı numaraları ve anlaşmazlık belgelerini içeren müşteri bilgilerinin çalındığını raporladı. Saldırı önceki mega ihlaller kadar büyük olmayabilir, ancak çalınan veri türü, etkilenen kullanıcıları çeşitli risklere maruz bırakacak içeriğe sahip. Veriler, kimlik hırsızlığı dolandırıcılıkları, vergi dolandırıcılığı, sosyal güvenlik dolandırıcılığı ve daha birçok ciddi saldırılarda kullanılabilir.

Saldırıya cevap olarak Equifax, olay hakkında bilgi veren bir web sitesi hazırladı ve ilgili kişilerin “Potansiyel Etki” sekmesine tıklanarak etkilenip etkilenmediklerini kontrol etmesine imkan sağladı. Kontrol etmek isteyenler, bunu yaparken güvenli bir bilgisayar ve güvenli bir bağlantı kullandıklarından emin olmalıdır. Equifax ayrıca, kredi izleme ve kimlik hırsızlığı koruması sağlayan TrustedID’yi bir yıl ücretsiz olarak sunuyor. Şirket, sözleşmede TrustedID’e kaydolan müşterilerin Equifax’a karşı yasal işlem yapamayacaklarına dair bir maddeye yer verdi ancak bu açıklama daha sonra sitelerinden kaldırıldı.

Ne yapmak gerektiğin öğrenmek için yazının orijinaline bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/cybercrime-and-digital-threats/equifax-breach-what-to-do-and-what-to-watch-out-for?linkId=42440771

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.