Facebook kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar

Dünya çapında internet kullanıcılarının en fazla tercih ettiği sitelerin başında Facebook geliyor ve ülkemizde de yoğun olarak kullanılıyor. Bu ilgi, saldırganların kişisel veriler için iştahını kabartıyor. Facebook üzerinde gerekli güvenlik önlemleri “ayarlar” bölümünden yapılsa dahi unutulmaması gereken noktalar bulunuyor. 

Facebook kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar:

  1. Eğer bir arkadaşınızın duvarında paylaştığınız mesajın gizlilik ayarlarını kontrol etmezseniz, otomatik olarak “arkadaşınızın arkadaşları” mesajınızı görebilecek şekilde ayarlanır.
  2. Paylaştıklarınızın istemediğiniz kişiler tarafından görülmesinin önüne geçmek için gizlilik ayarlarını yapmanız da yeterli olmuyor. Eğer sizin paylaştığınız şeyin altına herhangi bir Facebook kullanıcısı etiketlenirse, bu kişi tüm konuşmaları ve paylaşımınızı görüyor.
  3. Kamuya açık bir etkinlik ya da sayfada paylaşımda bulunduğunuzda, bu paylaşımın gizlilik ayarlarını değiştiremezsiniz. Sadece o paylaşımı kendi profilinizden kaldırabilirsiniz.
  4. Gizlilik ayarları “Arkadaşlarımın arkadaşı” olarak belirlenmiş bir paylaşımı arkadaşınızın duvarına yerleştirdiğinizde, “İstemediğiniz kişiler’’ de o paylaşımı görecek. Çünkü onlar sizin arkadaşınız.
  5. Paylaştıklarınız herkese açık olsun ya da sadece arkadaşlarınızın arkadaşları görebilsin, tanımadığınız birçok insanın sizi gördüğünü ve arkadaşlıktan çıkardığınız kişilerin dahi sizi takip edebildiğini unutmayın. Bu sebeple paylaşımlarınıza her zaman dikkat edin.
  6. Profilinize dışarıdan bakmayı unutmayın. “Başkasının gözünden gör” seçeneği ile hem arkadaşınız olmayanlar tarafından hem de belirleyeceğiniz bir kişi tarafından nasıl göründüğünüzü öğrenebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.