Fidye yazılımları 14 – 29 Ocak 2017

190 ülkede 93 milyondan fazla aboneye sahip geniş ve hızlı tüketici tabanına sahip Netflix, çevrimiçi suçluların web servislerinin muazzam popülaritesinden faydalanmanın çeşitli yollarını bulmasıyla, siber suç faaliyetlerinin konusu olmaya fazla yabancı değil. Geçmişte kullanıcı bilgilerinin yeraltı pazarlarında kar amaçlı satılabilmesini sağlamak için güvenlik açıklarından faydalanıldığını, kimlik bilgilerini çalmak için kötü amaçlı yazılımlar oluşturup, bu yazılımları dağıtabilecek yaratıcı yöntemlerin de nasıl kullandığını gördük. Son zamanlarda, “ücretsiz Netflix hesabı” verme vaadiyle dağıtılan bir fidye yazılımını gözlemledik.

 

[İlgili: Netflix kullanıcıları favori saldırı hedefleri haline geldi]

Ocak ayının son haftasında içerik korsanlığının tehlikelerini vurgulayan araştırmacılar video dağıtım şebekesinin popülaritesini kullanan yeni bir yazılımı ortaya çıkardı. Analiz ettiğimiz bir örneğe dayanarak, bu özel yöntem, Windows / PC kullanıcıları için sözde kullanıcı hesabı üreticisi aracılığıyla “ücretsiz Netflix erişimi” vaat ederek kurbanı kandırıp bu yazılımının indirilmesine yol açıyor (Trend Micro tarafından RANSOM_ NETIX.A olarak algılandı).

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayın.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.