Fiziksel Güvenlik Sistemlerini Ağ Saldırılarına Karşı Koruma

İşletmeler veya özel mülk sahipleri barındırıyor olmasına bakılmaksızın her bina içindeki değerli şeyleri korumak için güvenlik sistemlerine sahiptir. Fiziksel güvenlik sistemleri, kapıları ve kilitleri kontrol eden basit erişim kontrolü, yaygın gözetim sistemleri ve çoklu alarmlara kadar değişen bir yelpazeye sahiptir. Bu farklı sistemler daha sofistike hale geldikçe, bina yöneticileri de onları daha rahat yönetmenin yollarını arıyor.

Güvenlik sistemleri hızlı erişim ve daha kolay kontrol sağlamak için parça parça çevrimiçi oluyor. Akıllı binalar, merkezi güvenlik yönetimi ve izleme sistemleri ile inşa edilmektedir. Görevli yöneticiler, yangın alarmlarını tarayabilir, hangi hareket sensörlerinin tetiklendiğini görebilir veya güvenlik kontrollerini kontrol merkezinden her bir kat için görüntüleyebilir. Giriş yollarına erişim izinleri de uzaktan değiştirilebilir. Yani, fiziksel dijital hale gelmeye başlıyor.

Güvenlik sistemi cihazları da daha karmaşık hale geliyor. Bir odaya erişim, tüm sistem için kimlik okuyucu, Çıkış İsteği (REX) sistemleri, kapı denetleyicileri ve yönetim yazılımı ile kontrol edilebilir. Gözetim sistemleri kameralara, dijital video kaydedicilere ve görüntüleme yazılımına ihtiyaç duyar. Binaları, sabotaj sensörleri, önleme sistemleri bulunan yangın alarmları ve hareket sensörleri gibi birden fazla alarm kuruyor.

Artan kolaylık ve merkezi kontrol, tüm bu cihazların ağ üzerinden erişilebilir olmasının avantajlarıdır, ancak bununla ilgili riskler de söz konusudur. Farklı türden ağ saldırılarına karşı hassastırlar ve HID kapı denetleyicileri ile yakın zamanda yaşanan olay, bu aygıtların güvenlik açıklarının istismar edilmesinin olası bir durum olduğunu kanıtlıyor.

Bu bilgi grafiği, endişeleri bir sorun haline gelmeden önce çözebileceğiniz farklı yolları göstermektedir. Bina yöneticilerinin fiziksel güvenlik sistemlerini yönetmek için takip edebilecekleri basit yönergeler sunuyoruz ve cihazları düzgün şekilde güven altına alıyoruz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.