Gelecek Neslin Teknolojisini Yaratanları Kutluyoruz

Trend Micro olarak görevimiz çevrimiçi dünyayı güvenli kılmak. Ancak biz, siber güvenlik sektörünün sınırlarının ötesine geçerek, geleceğin teknolojilerini yaratanları hem desteklemek hem de onlardan bir şeyler öğrenmek istiyoruz. Girişim kolumuz olan Trend Forward Capital de işte tam olarak bunun için var.

Bu çabaların bir parçası olarak bu hafta Dallas’taki Kuzey Amerika merkezimizde iddialı start-up’lar için bir tanıtım yarışması düzenledik. Katılanları ve özellikle Roby‘yi 10.000 USD’lik Forward Thinker Ödülü’nü kazandığı için tebrik etmek istiyoruz.

Öne çıkmak için 5 dakika

Trend Micro, en son gerçekleştirilen iki CES’de son derece başarılı bir girişim yarışması düzenledi. Bu, fikri ilk defa kendi merkezimize taşıdık. Başvuranların kalitesi konusunda kesinlikle hayal kırıklığına uğramadık. Yapılan 50 başvurudan 5 tanesi finale kaldı. Finalistlerin her birine, Trend Micro ortak kurucusu ve CEO’su Eva Chen; başlangıçtaki başarı öykülerimizden biri olan Veem’in CEO’su Marwan Forzley ve IBM girişimcilerinden Tom Whittaker’dan oluşan zorlu bir jüriye karşı sunumlarını yapmak için 5 dakika verildi.

Sunumların kalitesi yüksekti, keza odanın içindeki enerji de öyle. Çiftlikler için kredi puanlamadan ebeveynlik yönetimine, yapay zekadan hibrit bulut bağlantısına ve Afrika’da sağlık hizmetlerine kadar yenilikçi fikirlerden oluşan bir yelpazeyi görmek harikaydı. Ayrıca Teksas’ta yeni gelişen sahnenin kanıtı olarak Dallas’tan 1, Austin’den ise 2 yerel işletmeyi görmek de memnuniyet vericiydi.

Sunum yapan rakipler, beş kilit kritere göre değerlendirildi: liderlik, ürün, hedeflenebilir pazar, müşteri doğrulama ve iş modeli.

Yerel işletmeleri desteklemek

Jüri değerlendirmeler sonucunda bir ofis otomasyon şirketi olan Roby‘nin rekabet açısından daha üstün olduğu kararını verdi. Şirket, nakit ödülün yanı sıra, 2020 CES programımızda ön seçim için kabul edilecek ve gösterim için iki hakka sahip olacak. Bunun bir parçası olan herkese teşekkür ederiz. Tam anlamıyla başarılı olamayanlar için bile, bunun gibi yarışmalar, sahalarını tatbik etmek ve bir dahaki sefere başarıya ulaşmak için değerli bir fırsat oluşturuyor. Odada ayrıca onları etkileyebilecek ve yol gösterebilecek çok sayıda yerel yatırımcı ve birçok endüstriden önemli isimler bulunuyordu.

Dışarıda çok sayıda harika fikir var. Trend Micro bu fikirleri bulmaya ve iddialı girişimcilere parlama fırsatı vermeye kararlı. Bunu yaparken, geleceği değiştirenlerden biraz olsun öğrenerek, daha akıllı, daha bağlı bir dünya yaratmaya yardımcı olmayı umuyoruz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.