Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: IoT Tehditleri ve Riskler

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta karmaşık IoT (nesnelerin interneti) ortamlarındaki tehditler ve riskler hakkında bilgi edinecek, gıda üretimi sektörünün güvenlik konusunda karşılaştığı yeni zorlukları ve riskleri öğreneceksiniz.

Akıllı Evlerde ve Binalarda Güvenlik: Karmaşık IoT Ortamlarına Yönelik Tehditler ve Riskler

Akıllı evlerin ve akıllı binaların karmaşık IoT ortamlarına dönüşmesi, ev ve endüstriyel otomasyon alanında süregelen gelişmeleri yansıtırken, bir yandan da yeni tehditlerin ve risklerin ortaya çıkması anlamına geliyor. 

Gıda Üretimi Sektöründe Gelişmiş Güvenlik: IoT Risklerinin ve Tehditlerin En Başından Engellenmesi

Gıda üretimi sektöründe, üretim koşullarının optimizasyonunu sağlamak için yüksek teknolojili araçlar ve sistemler kullanılıyor. Ancak yeni teknolojiler, yeni zorlukları ve riskleri beraberinde getiriyor. 

Stratejiler Değişiyor: Teknoloji Desteği Sahtekarlıklarında Sosyal Medya ve SEO Kullanılıyor

Trend Micro, farklı sosyal medya platformlarında reklamı yapılan çeşitli teknoloji desteği sahtekarlıklarını gözlemledi. Bu sahtekarlıklar, kişiyi tanımlayan bilgiler elde etmeyi veya sunduğu “hizmetler” karşılığında kurbanlarından para almayı amaçlıyor. 

RSA Konferansı 2019: Uydulara Yönelik Siber Saldırılar Sınır Tanımıyor

Her geçen gün daha çok uydunun uzaya gönderilmesi, anten ekipmanlarının ucuzlaması ve mühendislerin bilgi güvenliği ilkelerini uygulamamaları, uyduları tehdit oyuncuları için kârlı bir hedefe dönüştürüyor. 

Evlerde UPnP Özelliği Etkin Bağlantılı Cihazlar ve Yamasız Bilinen Güvenlik Zafiyetleri

YouTube yayıncısı PewDiePie’ın kanalını tanıtmak için yapılan siber saldırıların arkasındaki siber korsanların, Evrensel Tak-Çalıştır (UPnP) hizmetinin etkin olduğu kötü yapılandırılmış yönlendiricilerden faydalandıkları bildirildi. 

Şirketler Yalnızca 2018’de 8 Milyondan Fazla Yüksek Riskli E-posta Tehdidi ile Karşılaştı

Trend Micro, yayınladığı 2018 Cloud App Security Raporu’nda şirketlerin yalnızca 2018’de karşılaştığı e-posta tehditlerinin sayısının 2017’ye kıyasla önemli bir artışla 8 milyonu aştığını ortaya koydu.

Açığa Çıkan IoT Otomasyon Sunucuları ve Siber Suç

Trend Micro, akıllı evler ve akıllı binalar gibi karmaşık IoT ortamlarında karşılaşılabilecek olası tehdit senaryolarını test etti ve açığa çıkan otomasyon platformlarını veya sunucuları inceledi.

NSA, Kötü Amaçlı Yazılımlara Yönelik Tersine Mühendislik Aracı Ghidra’yı Kullanıma Açtı

ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı, yıllarca gözlerden uzak tuttuğu kötü amaçlı yazılımlara yönelik tersine mühendislik yazılımını, işbirliğine dayalı geliştirme çalışmaları umuduyla açık kaynak olarak internet bağlantısı olan herkesin kullanımına sundu.

Trend Micro Cloud App Security Raporu 2018: Gelişmiş E-posta Tehditleri için Gelişmiş Savunma Yolları

Trend Micro, kuruluşlara e-posta tehditleri hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunmak üzere, kayda değer gelişmiş e-posta tehdidi vakalarını ve gelişmiş güvenlik tehditlerini inceledi.

Huawei Avrupa’nın Kalbinde Siber Güvenlik ve Şeffaflık Merkezini Açtı

Çinli teknoloji devi ve 5G kiti üreticisi Huawei, Batı Ülkeleri piyasalarında ağ donanımlarının Çin hükümeti tarafından casusluk amacıyla kullanılabileceğine dair şüpheleri ortadan kaldırma çabaları kapsamında Brüksel’de Siber Güvenlik ve Şeffaflık Merkezi açtı.

2018 Mobil Tehdit Ortamı

Trend Micro, şirketleri bekleyen olası tehditleri görmek ve kullanıcıların ve şirketlerin bu tehditlere karşı proaktif olarak savunmaya geçmelerini sağlamak üzere 2018’in mobil tehdit ortamını inceledi.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.