Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Kart Bilgisi Kopyalama Saldırıları ve Fidye Yazılım

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta, kredi kartı bilgisi kopyalama saldırılarının işletmeleri nasıl etkileyebileceğini ve kötü amaçlı saldırıların gizlenmesine yardımcı olmak için fidye yazılımların yazılım kurulumlarını nasıl kullanabileceğini öğreneceksiniz.

 

Mirrorthief Grubu, ABD ve Kanada’da Bulunan Yüzlerce Çevrimiçi Kampus Mağazasına Magecart Kart Bilgisi Kopyalama Saldırısı Düzenledi

Trend Micro, siber korsan grubu Mirrorthief’in Magecart olarak bilinen çevrimiçi kredi kartı bilgisi kopyalama saldırısından faydalanarak gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da 201 çevrimiçi kampus mağazasını etkileyen saldırı girişimini ortaya çıkardı.

Siber Korsanlar Kriptopara Borsası Binance’den 40,7 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Çaldı

Kriptopara borsası Binance’den 7 binden fazla bitcoin çalan siber korsanlar, kullanıcı API anahtarlarına, iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarına ve diğer bilgilere erişerek borsadan bu bitcoin karşılığında 41 milyon dolar çekebildi.

Siber Saldırı Baltimore’da Devlete Ait Bilgisayar Sunucularını Felce Uğrattı

Baltimore yönetimi ağlarının bir fidye yazılım virüsü tarafından saldrıya uğramasının ardından bilgisayar sunucularının çoğunu hızlı bir şekilde devre dışı bıraktı. Yetkililer, virüsün önemli kamu güvenliği sistemlerine erişemediğini düşünüyor.

Dharma Fidye Yazılımı, Dikkatleri Kötü Amaçlı Aktivitelerden Uzağa Çekmek için Anti Virüs Aracı Kullanıyor

Trend Micro, kısa süre önce Dharma fidye yazılımının yeni bir teknik kullanan farklı örneklerini ortaya çıkardı. Bu yeni teknikte yazılım kurulumu dikkat dağıtarak kötü amaçlı aktiviteleri gizlemek amacıyla kullanılıyor.

İsrail’in Hamas’ın Siber Korsanlarına Karşı Saldırısı Siber Savaşlar Bakımından Ne Anlama Geliyor?

İsrail Silahlı Kuvvetleri, Gazze’de bir binayı aktif bir Hamas siber korsan grubunun üssü olduğunu düşündükleri için bombaladıklarını ve kısmen tahrip ettiklerini öne sürdü.

CVE-2019-3396 Redux: Rootkit Bulunan Kriptopara Madencilik Yazılımını Dağıtmak İçin Confluence Güvenlik Zafiyetinden Faydalanıldı

Trend Micro, kötü niyetli saldırılar gerçekleştirmek için saldırganlar tarafından kullanılan Confluence’i içeren kritik bir güvenlik açığı gözlemledi.

Trump, 25.000 Dolar Para Ödüllü Yeni Siber Güvenlik Yarışmasını Duyurdu

Trump yönetimi, ulusal bir yarışmaya sponsorluk yapmak ve siber güvenlik uzmanlarının birden çok kuruluş arasında dönüşümlü olarak çalışabilmesine izin vermek dahil federal hükümetteki siber güvenlik çalışanları eksikliği konusunda atılacak adımları duyurdu.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.