Infosec Kılavuzu: Kendi Kişisel Cihazını Getir Ortamında Tehditlerle Başa Çıkmak

Şirketler, iş verimliliğini artırmak ve operasyonel maliyetleri düşürmek için çalıştıklarından, kendi cihazınızı getirin trendi (BYOD) son yıllarda büyük bir artış gösterdi. BYOD, hem çalışanlar hem de çalıştıkları kuruluşlara bir takım avantajlar getirdi. Ancak öte yandan, BYOD’un güvenlik açısından dezavantajları da var. Bu kılavuz, BYOD programlarını uygularken kuruluşların karşılaştıkları birincil tehditlerin yanı sıra bu tehditleri hafifletecek en iyi uygulamalar ve çözümleri ele alacaktır.

Kötü Niyetli Mobil Uygulamalar

Mobil cihazlar, bir kuruluşun BYOD ekosisteminin büyük bir bölümünü oluşturduğundan, kuruluşlar bu cihazların kullanıcıları tarafından indirilen kötü amaçlı mobil uygulamalardan doğan risklerin farkında olmalıdır.

Kimlik avı

Kimlik avı, kuruluşların kendi ağlarındaki aygıtların güvenliğine odaklanma eğiliminden dolayı BYOD ekosisteminde özellikle önemli bir tehdit haline gelir.

Aygıt kaybı veya hırsızlığı

Gizli şirket bilgilerini depolamak, bunlara erişmek ve işlemek için çok sayıda BYOD cihazı kullanılmaktadır.

Hedefli saldırılar ve güvenlik açıkları

BYOD aygıtlarındaki hedefli saldırılar ve kötüye kullanılan güvenlik açıkları, kuruluşlar için kilit bir güvenlik sorunudur.

BYOD için en iyi uygulamalar

Başarılı bir BYOD programını uygulamak yalnızca BT departmanları ve ağ yöneticileri ile sınırlı olmayan bir konudur; kurumun tamamı tarafından çözülmesi gereken bir konudur. Bu nedenle, kapsamlı bir BYOD stratejisi, programın başarılı olmasının yanı sıra güvenli olmasını sağlamak için de gereklidir. Kuruluşların BYOD uygulamalarına yardımcı olmak için bazı yönergeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yazının tümünü orijinalinden okumak için: https://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/cybercrime-and-digital-threats/-infosec-guide-bring-your-own-device-byod?utm_source=trendlabs-social&utm_medium=socal&utm_campaign=04-2017-infosec-guide-byod

 

 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.