iPhone Adıyla Yapılan Saldırılar

Yeni çıkacak Apple cihazlarla ilgili dedikodularla birlikte konuyla ilgili yapılan dolandırıcılıklarda da artış gözlemledik. iPhone 6’nın Eylül ayında piyasaya sürülecek olması online dolandırıcılık eylemlerinin Apple ürünlerine yönelmesine neden oluyor. Süre kısaldıkça bu vakalar giderek artıyor.

Geçtiğimiz hafta bazı gazeteciler Apple tarafından “bekleme bitti” duyurusu yapıldığına dair sahte epostalar aldığını söyledi. Bu tür epostalar alan bazı kaynaklarımızdan biz de durumu doğruladık:

Apple dedikodularını veya iPhone piyasaya çıkış tarihlerini takip etmeyen kullanıcıların bu epostaların kurbanı olma olasılığı çok yüksek. Çünkü bu epostaları kullandıkları dil itibari ile gerçek Apple duyuru postalarından ayırmak çok zor. Ancak dikkat edilmesi gereken iki şey var; birincisi, Temmuz ayında piyasaya ürün sürülmesi Apple’ın takvimine pek uygun değil (iPhone 5 ve 5S Eylül’de duyurulmuştu) ikincisi epostada gösterilen telefon fotoğrafı geçtiğimiz günlerde Apple dedikodu sitelerinde görüntülenen fotoğraflara benzemiyor.

iPhone 6 (ve belki iWatch) piyasaya çıkış tarihi yaklaştıkça bu tür saldırılarda ve spam mesajlarda artış görmeyi bekliyoruz. Kullanıcılardan “duyuru” mesajları konusunda dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Bu tür mesajların oltalama veya benzer tehditleri barındırıyor olma ihtimali var.

Ürünlerimiz bu saldırıdaki spam mesajı bağlantılı olan tüm siteleri engellemektedir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.