Servis Sağlayıcıların ‘Yönetilen Güvenlik Ayak İzlerini’ Arttırmanın 3 Yolu

İşlerini büyütmek isteyen servis sağlayıcılar, genellikle yeni müşteriler bulmaya veya var olan tabanlarını genişletmeye odaklanıp, odaklanmama seçeneğiyle karşı karşıya kalıyor. Ancak bu ikinci seçeneği özellikle cazip hale getirmek için büyüyen bir fırsat var.

Servis sağlayıcıların müşteri tabanının büyük kısmını oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmeler, siber saldırılar hakkında sınırlı bir anlayışa sahiptir. Bu durum, iyileştirme, geri kazanım ve itibar maliyetlerinde milyonlarca dolara neden olabilecek ve sürekli devam eden bir tehdittir. KOBİ’ler siber savunmalarını güçlendirmek için rehberliğe ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyacı gidermeyi sağlayacak uygun fiyatlı yönetilen güvenlik hizmetleri sunma konusunda en iyi seçenek yönetilen servis sağlayıcılar.

Ayrıca, mevcut müşteriler için hizmet eklemek, yeni müşteri aramaktan daha düşük maliyetlidir. Bir servis sağlayıcının hizmetlerini doğru şekilde aktarması, müşterilerin kendileri için yaratılan değere ve iş hedeflerinin desteklenmesine güvenerek, hizmetleri benimsemeye daha istekli olmasını sağlar.

Buradan yola çıkarak, servis sağlayıcıların mevcut müşterileri ile keşfedebilecekleri üç güvenlik hizmeti fırsatı bulunuyor:

1. E-posta Hizmetleri

İşletmeler giderek yoğunlaşan operasyonları yürütmek için Office 365 ve Google Drive hizmetleri gibi bulut tabanlı uygulamalara güveniyor. Bu hizmetler yerleşik siber korumaya sahip, ancak vahşi ortamdaki tehditlerin% 95’ini oluşturan ‘önceden bilinmeyen’ dijital tehlikelere karşı işletmeleri tam olarak korumak için yeterli değil.

Servis sağlayıcılar, e-posta ve dosya paylaşım platformları için ek koruma sağlayabilir ve çalışanları siber güvenlik konusunda eğiten farkındalık ve eğitim programları ile bunu destekleyebilir. Çoğu son kullanıcının güvenlik riskleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması siber saldırıların çoğunlukla başarılı olmasına neden olur. Virüslü URL’leri veya güvenlik ihlallerine neden olan ekleri istemeden tıklamak buna örnek olarak verilebilir. Siber tehlikelere yönelik doğru talimatlar, kullanıcıların bu hataları yapma olasılıklarını düşürür.

2. Uç Noktanın Ötesinde Koruma

Uç nokta tespiti ve müdahale kritik bir ihtiyaç olmaya devam ediyor, ancak sorunun yalnızca bir bölümünü ele alıyor. Tehdit aktörleri, operasyonları kesintiye uğratmak ve çeşitli şekillerde veri çalmak için ağlara girme konusunda daha bilgili. Fark edilmeden ağda gizlenen, görev yapmayı bekleyen birçok tehdit bulunuyor.

Bu tehditlerin ele alınması, görünürlük ve olaylara hızlı müdahale yetenekleri içeren, güvenlik için çok katmanlı bir yaklaşım gerektiriyor. Servis sağlayıcılar, işletmelere merkezi bir konsoldan yönetilen güvenlik hizmetleri aracılığıyla yardımcı olabilir, uç noktadaki ve dışındaki sunucu, bulut iş yükü, e-posta ve ağın kendisinde birden fazla koruma katmanı oluşturabilir.

3. Çevre ve Ağ Koruması

Kapsamlı güvenlik özelliklerine sahip yönetilen birleşik tehdit yönetimi (UTM) hizmetleri, servis sağlayıcıların önemli bir rol oynayabileceği başka bir alandır. Yönetilen UTM, güvenlik duvarı, HTTPS taraması, URL filtreleme, izinsiz giriş tespit etme ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma, e-posta kaynaklı tehditler ve dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları gibi özelliklerle bir şirketin siber saldırılara karşı savunmasını güçlendirir.

İdeal yönetilen UTM çözümü, tek bir yerden kolay dağıtım ve basit yönetim sağlamalıdır. UTM hizmetleri sunan servis sağlayıcılar, operasyonları durdurabilecek ve önemli maliyetler yaratabilecek siber saldırılara karşı güvenlik duruşlarını geliştirerek müşterilere büyük değer katar.

Servis sağlayıcılar, Trend Micro’nun MSP Programından yararlanarak müşteri ayak izlerini artırabilir. Servis sağlayıcıların portföylerine yönetilen güvenlik hizmetleri eklemelerine, iş olanaklarını artırmalarına ve müşterilerini bugünün ve yarının siber tehditlerine karşı güçlendirmelerine yardımcı olur.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.