Siber Güvenlik Dünyası’nda Geçen Hafta: Air Canada ve Cryptojacking

Geçen hafta yaşanan siber güvenlik haberleri ve olayları hakkında bilmeniz gerekenleri paylaştığımız TrendNews’te bu hafta: Air Canada, mobil uygulamasında 20.000’den fazla müşteriye ait pasaport ayrıntılarını gösteren bir veri ihlali bildirdi. Ayrıca, Trend Micro’nun Midyear Security Roundup’ta şifreleme ve ransomware saldırılarında bir azalma bildirildi.

İlk Yarı Raporuna Göre Siber Suçlular Taktiklerini Değiştiriyor

Trend Micro, büyük fidye yazılımı saldırılarından, kritik iş operasyonlarını aksatmaya yönelik fidye yazılımlarına geçildiğini raporladı.

Bahamut, Confucius ve Patchwork’a Urpage Bağlantısı

Siber tehditlerdeki değişikliklerin izlenmesi sürecinde, tehdit aktörlerinin planların arkasında nasıl çalıştıkları konusunda daha net bir bakış açısı elde ediyoruz.

Microsoft, Windows’un zero-day güvenlik açığına Twitter yoluyla açıklama Yaptı

Microsoft, Windows işletim sisteminde daha önce bilinmeyen bir zero-day güvenlik açığının ortaya çıktığını ve hızlı bir şekilde tepki verildiğini açıkladı.

Hibrit Bulut Güvenliğinde Zorluklar İle Başa Çıkma

Hibrit ortamlar, özellikle DevOps’u benimseyen kuruluşlar için risk ve zorluklara sebep olabilir.

Air Canada, Pasaport Numaralarının Çalınmış Olabileceği Mobil Veri İhlali Olduğunu Açıkladı

Air Canada, havayolu şirketinin mobil uygulamasından kaynaklanan ve 20.000 müşterinin pasaport bilgilerinin ele geçirilmesine yol açabilecek bir veri ihlali rapor etti.

Peru Bankalarına, Bitcoin Reklamlarını Yem Olarak Kullanan Kimlik Avcılığı Saldırıları

Mail aracılığı ile gönderilen ve tıklanabilir bağlantılar aracılığıyla kurbanları tuzağa düşüren saldırılar, Tayland, Malezya, Endonezya, ABD gibi diğer ülkelerde de görüldü.

Teknoloji Devleri, Kendi Koşullarında bir Federal Gizlilik Yasasını Takip Ediyor

Teknoloji Devleri, son Kaliforniya yasasını geçersiz kılacak bir federal gizlilik yasasını ana hatlarıyla belirtmek için hükümet görevlileri ile kulis yapıyorlar.

Görünmeyen Tehditler, Ansızın Gelen Kayıplar

2018’in ilk yarısına siber bir bakış; tanıdık özellikleri olan tehditler büyürken  aynı zamanda değişime uğramış ve bilinmeyen yönleri olan bir tehdit ortamı bizi bekliyor: Var olan tehditler büyürken, yeni tehditler gizlice gelişiyor.

İran’dan Siyasi Etki Operasyonu – Daha Büyük, Kalıcı, Küresel

Dünya çapında internet kullanıcılarını hedef alan bir İran etki operasyonu, 11 farklı dilde, anonim web siteleri ve sosyal medya hesaplarını içeren bir ağı etki altına aldı.

Tedarik Zinciri Saldırı Operasyonu Kırmızı İmza, Güney Koreli Organizasyonları Hedef Alıyor

Trend Micro, IssueMakersLab’daki meslektaşları ile birlikte Güney Kore’deki kuruluşları hedefleyen bilgi hırsızlığı amaçlı tedarik zinciri saldırısı olan Operasyon Red Signature’ı ortaya çıkardı.

T-Mobile’a, 2 Milyon Müşteriyi Etkileyen Veri İhlali Şoku

Hacker’lar, kabaca 2 milyon T-Mobile müşterisinin, isim, faturalama posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, hesap numarası ve kullanıcı hesabı türü dahil olmak üzere pek çok kişisel bilgilerini ele geçirdi.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.