Şifreleriniz ne kadar güvenli?

Rik Ferguson, Trend Micro’nun güvenlik araştırmaları başkan yardımcısıdır. Kendisi tüketiciler için Internet güvenliği tavsiyeleri video serisi hazırladı. Bu videoda şifre güvenliğinden bahsediyor ve Trend Micro™ Password Manager kullanmayanlar için şifre ipuçları veriyor.

İşte videodan bazı satır başları;

Trend Micro Password Manager gibi bir şifre yöneticisi kullanmak, önemli işleri basit ve güvenli bir şekilde halletmenize olanak tanır. Trend Micro Password Manager zayıf şifreleri belirleyerek ekstra güvenlik sağlar. Klavye izleyici programlara karşı koruma sunar. Finansal işlemler için güvenli web tarayıcısına sahiptir. En iyi tarafı ise sadece bir tek ana şifreyi hatırlamanız yeterlidir.

Eğer henüz bir şifre yöneticisi kullanmıyorsanız geçiş yapana kadar online hesaplarınızın güvenliğini sağlamak ve güçlü şifreler oluşturmak için bazı ipuçlarımız var:

  • Kütüphaneler, oteller veya işteki herkese açık bilgisayarlardan özel hesaplarınıza giriş yapmayın.
  • Kişisel bilgisayarınız bile olsa hiçbir bilgisayarda şifrelerinizi kaydetmeyin.
  • Her bir web sitesi hesabı için ayrı bir şifre kullanın.
  • 1234, ABCD, Ahmet gibi basit isimler ve kombinasyonları şifre olarak kullanmayın.
  • Şifrelerinizin büyük küçük harf, sayılar ve özel karakterlerden oluşmasına ve en az 12 karakter uzunluğunda olmasına özen gösterin.
  • Bir şarkı veya deyiş gibi hatırlaması kolay cümlelerden güçlü şifreler oluşturun. “Uzun ince bir yoldayım. Gidiyorum gündüz gece. Bilmiyorlar ne haldeyim. Gidiyorum gündüz gece.” : UibyGggBnhGgg
  • Güvenlik sorularını seçerken online araştırma ile kolayca bulunabilecek soruları seçmeyin. Ayrıca seçtiğiniz soruların cevaplarının doğru olması şart değildir. Sizin için hatırlanabilir olması önemlidir.

Bu basit ipuçlarını kullanarak kişisel verilerinizi ve finansal güvenliğinizi daha iyi koruyabilirsiniz.

Videoyu hemen izleyin.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.